Måndagmorgon

Godmorgon måndag,

Sätter mig en liten stund framför datorn med en kopp kafffe – jag har precis lämnat kidsen i skolan – Nomi är ledig måndagar ( och fredagar )  och är hemma hos mej. Ingen sol i sikte än så länge, men det är iallafall inte speciellt kallt ute idag.  Igår var en trevlig eftermiddag och vi åkte bort till Ingela och Peter och fikade – hon hade bakat jättegoda pärninbiskvier, detta måste jag provbaka inom kort, jättegott.

Nomi har plockat in en söt bukett med blommor från trädgården- 
härlit när trädgården äntligen börjar blomma efter denna långa vinter. 

Kikar förbi om en stund med ett nytt recept, som kanske kommer till användning nu när grilltiderna snart är här!

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena Lindgren
11 år sedan

Åh, så underbar bukett! Scilla är verkligen vår. Älskar din blogg, den har verkligen allt.
Kram

jennysmatblogg
Reply to  Lena Lindgren
11 år sedan

😀 vad glad jag blir att höra det.
Är det scrilla de här blåa blommorna heter? ! Ja vårfina 🙂

al68
11 år sedan

Godmorron, har precis varit och tränat, underbart skönt. Bakade ju din vita kladdkaka till efterrätt igår, TOPPENBETYG från hela familjen, även lilkillen som inte gillar sånt annars. Ha en skön måndag. Kram kram

jennysmatblogg
Reply to  al68
11 år sedan

Anna-Lena : Jag borde nog också ta tag i träningen. Men jag är helt enkelt för lat.
Vilket underbart betyg på kladdkakan – roligt

Kramar

Åsa
11 år sedan

Idag blir det dina mozzarellaköttbullar till middag.
Tack för bästa bloggen. Så glad att jag har dej 😉 så är även resten av familjen.
De tycker jag är toppen i köket numera 😉 tack tack tack.

Kram

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
11 år sedan

😀 Men vad roligt att höra!

Anna
11 år sedan

Godm….eller godförmiddag kanske passar bättre nu? 🙂

Har en fråga ang dina mozzarellaköttbullar som jag tänkte laga till imorgon: Jag brukar ju alltid steka mina köttbullar i ugnen; tror du man kan göra det även med mozzarellaköttbullarna?

…och så en fråga till; till dig som är duktig matlagare: vilket kött lämpar sig bäst till kalops? Brukar du göra det och har du i så fall något bra recept på det?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Det går säkert göra dessa i ugnen. Men då blir det inte lika gott att göra såsen.
Jag använder stkskyn till att göra den.

Kalops är ingen favoriträtt… så jag har tvärr inget recpet på det här på bloggen :/ Högrev är det köttet man brukar använda. Tänk på att koka lääääänge så att det inte blir segt.

Lycka till.

Kram

Anna
11 år sedan

Ah okey; tänkte inte på såsen 🙂 Bäst att steka dem istället då 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Ja, jag tror det blir godast.
Sen är köttbullar i ugn jättesmidigt. Det brukar jag göra, och frysa in. Bra när barnen inte gillar maten ( bara steka upp och koka pasta )
Eller göra köttbullsmackor till tv:n 🙂

Nästa inlägg

Veckomatsedel

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x