Blomkålssoppan som jag lagade häromdagen – blev en LCHF – variant. Nyttig som bara den men framför allt väldigt god.
Detta receptet är beräknat att passa för en middag för två – eller som sex stycken förätter.
Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.
Det här behöver du:
1 blomkålshuvud ( eller en påse fryst )
olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar
1-2 tsk sambal oelek
Garnering : knaperstekt bacon
Gör så här :
Skölj och skär blomkålen i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök & vitlök och häll ner i en djup panna med olivoljan. Fräs dem glansiga men bränn dem inte- häll i vatten , grädde, creme fraiche, buljongtärningen och blomkålen.
Nya durkslaget i gammal stil från IKEA
Låt det sjuda tills blomkålen är mjuk, stavmixa då soppan slät.
Smaka av med salt , peppar och en eller ett par tsk sambal oelek.
Toppa soppan med knaperstekt bacon.
Klart att servera.
Yummie.
Mamma Mia va gott! Middagen är räddad !!!!
😀
Sambal i har jag inte tänkt på, måste testas!
Ja, gör det, det ger lite hetta. Gott.
Tack för ett gott recept! Familjen gillade den inte men desto mer till mig då 😀
Hehe.. ja det kan ju råka vara nyttigt med grönsaker 🙂
Hej!
När du skriver grädde, är det matlagningsgrädde eller vispgrädde du menar då?
Jag använder alltid vispgrädde ?
Tack för receptet. Grymt gott!
När det står 1 vitlök, är det 1 klyfta då?
Ja, en klyfta 🙂