Blomkålssoppa LCHF

Blomkålssoppan som jag lagade häromdagen – blev en  LCHF – variant. Nyttig som bara den men framför allt väldigt god.

Detta receptet är beräknat att passa för en middag för två – eller som sex stycken förätter. 

Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.

Det här behöver du: 
1 blomkålshuvud ( eller en påse fryst )
olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar
1-2 tsk sambal oelek

Garnering : knaperstekt bacon

Gör så här :
Skölj och skär blomkålen i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök & vitlök och häll ner i en djup panna med olivoljan. Fräs dem glansiga men bränn dem inte- häll i vatten , grädde, creme fraiche,   buljongtärningen och blomkålen.


Nya durkslaget i gammal stil från IKEA

Låt det sjuda tills blomkålen är mjuk, stavmixa då soppan slät.
Smaka av med salt , peppar och en eller ett par tsk sambal oelek.

Toppa soppan med knaperstekt bacon.

Klart att servera.

Yummie.

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
9 år sedan

Mamma Mia va gott! Middagen är räddad !!!!

jennysmatblogg
9 år sedan

😀

9 år sedan

Sambal i har jag inte tänkt på, måste testas!

jennysmatblogg
Reply to  Martina
9 år sedan

Ja, gör det, det ger lite hetta. Gott.

Tessan
7 år sedan

Tack för ett gott recept! Familjen gillade den inte men desto mer till mig då 😀

Jenny Warsen
Reply to  Tessan
7 år sedan

Hehe.. ja det kan ju råka vara nyttigt med grönsaker 🙂

Sofie
6 år sedan

Hej!
När du skriver grädde, är det matlagningsgrädde eller vispgrädde du menar då?

jennysmatblogg
Reply to  Sofie
6 år sedan

Jag använder alltid vispgrädde ?

6 år sedan

Tack för receptet. Grymt gott!

Cecilia
5 år sedan

När det står 1 vitlök, är det 1 klyfta då?

jennysmatblogg
Reply to  Cecilia
5 år sedan

Ja, en klyfta 🙂

Madeleine
1 månad sedan

Hej. Smakade av en kompis som gjort efter ditt recept, super god. Så tänkte prova själv, men undrar hur den blir att frysa, blir de bara blask när man tinar den sen?

Nästa inlägg

Hyacinter

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x