Mör fläskfile med råstekt potatis

Hello , 
Ska snart sätta mig i bilen för att  åka och hämta porslinet som kommit med posten, är det inte smidigt att bara kunna klicka & få allt skickat hem, så säj.  Ska försöka fota det under dagen så ni kan se vilket vi valde. Och på tal om porslin, så kom jag att tänka på mat- för vi en riktigt god middag igår med blandannat råstekt potatis. Alltså på riktigt – råstekt potatis det är så underskattat, det kan vara det bästa som finns i potatisväg. Och till detta blev det en riktigt mör & saftig fläskfile, precis sommed allt  kött så är det ju väldigt viktigt med temperaturen och att den får ta tid, denna stektes på låg värme till knappa 70 grader , rullades in i grillfoli och vilade i tjugominuter en halvtimme. Så detta köttet var ungefär 72 grader.

Lite fetaostsås till det som pricken över i:et- Mmmmmm.

IMG_8204-003

Det var svårt att få till färgerna på bilden- så köttet ser mer rosa ut än vad det är…
Vill man steka ytterligare, kan man låta köttet stekas ett par grader till.

IMG_8208-001

Detta behöver du : 
fläskfile
smör
salt & peppar

Råstekt potatis : 
Fast potatis
rapsolja
1/2 riven vitlöksklyfta
salt & peppar
Provencale-krydda (knorr )

Fetaostsås för recept klicka här

Gör så här:
Ställ ugnen på 120 grader ( vanlig ugn )
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fläskfilen runtomkring på hög värme.  När den fått fin färg lägger du den i en ugnssäker form, häll över ev steksky över och ställ in i mitten av ugnen med termometer.

Råstektpotatis

Skala och skiva potatisen i skivor, hetta upp en stekpanna , gärna djup med lock på , tillsammans med rapsolja efter behov. Stek på svag värme ,riv över en halv vitlök , krydda,  salta , peppra och stek tills potatisen är mjuk.

När köttet uppnått 68- 70 grader ta ut och låt vila inlindat i grillfolie, skär sedan upp och servera tillsammans med potatisen.

Mums

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pia
3 år sedan

Fantastiskt gott!!!😋❤️TACK för ett jättebra recept. Jag åt fläskfilé med råstekt potatis och fetaostsås igår på min 50:årsdag och vi alla tyckte det här var såå himla gott!😘

Nästa inlägg

Stekt kyckling i soya

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x