Mums för hemmagjord glass!

Medan jag / vi inväntar hus- och hundvakt så sätter jag mig ner vid datorn en stund. Vi ska snart packa ut oss i bilen och åka mot huvudstaden- där flyget går ifrån imorgonbitti.  Och jag tänkte att om ni inte har bestämt mågon efterrätt till helgens meny så måste jag tipsa om att göra egen glass. Väljer man att göra den här enklare glassen med kondenserad mjölk så är den verkligen klar på nolltid.

Mums!


Istället för kolasås kan man blanda i nutella, lakritssås, chokladsås eller någon annan glass-sås på tub om man inte vill koka egen.

Hemmagjorda kolasås :

2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde

Till glass-smeten

6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )

Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva  glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.

Om du undrade om de små glas-skålarna
så är de från IKEA

1

9 responses to “Mums för hemmagjord glass!

  1. Emelie skriver:

    Så gott med hemmagjord glass! Jag är en riktig glassoman! Lär bli mycket glass i vår & sommar! Tänker absolut prova detta snabba och enkla recept:)

    Ha en fortsatt fin dag & super härlig resa!

    Kram

  2. Sofia skriver:

    Verkar så gott och lätt! Men jag har aldrig använt kondenserad mjölk! Det finns ju även kokt på burk har jag sett. Men är det den ”vanliga” okokta som ska användas här! (du skriver ju visserligen okokt, men jag är lite trög…)!

  3. Mmm glass är verkligen en favvo, speciellt hemmagjord. Brukar också göra på grädde och kondenserad mjölk, men vispar de tillsammans.

    Köpte en ny kokbok i Singapore, med massor av härliga och lite galna glassrecept. Får hoppas snön ger sig snart så man kanske kan äta glass ute 🙂

    Ha en skön semester!
    Kram Christine

  4. Nettan skriver:

    Såååå gott! O så mäktig! Mums!

  5. Josefin skriver:

    Hej! Tänkte bara höra om du vet vad skålarna heter? Letade efter dom på hemsidan men hittade ej… Kanske inte finns längre iof.. Tacksam för svar!:) kram Josefin

    1. Jenny Warsen skriver:

      ” Skålarna ” finns kvar, men de säljs som ljuslyktor 🙂

  6. rebecka skriver:

    Hej!
    Tror du att det går å röra ner lite daimkross i smeten utan att det blir konstigt? 🙂

  7. Maria skriver:

    Den gjorde vi i helgen o åt när vi kollade på melodifestivalen- den fick höga poäng av alla i familjen:)

  8. Sofie skriver:

    Hur länge kan man ha den i frysen innan den blir dålig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »