Korvstroganoff med hetta

Tingeling 

Det har gått sådär bra med packningen idag …  jag är helt klart mer effektiv på att packa under stress. Haha…  Men passen är iallafall framplockade och det mesta av barnens sommarkläder . Och istället blev det en runda till Torsås i förmiddags till min storasyster Mona,  vi fikade lite och skvallrade ikapp lite. Och vi tror nog att Daries (lillasyster)  börjar tröttna på att vi båda ringer ( ett par gånger ) varje dag för att kolla hur hon mår och om hon är kvar hemma eller kanske på väg till BB….. hon är ju faktiskt beräknad om fyra dagar. Spännande!

Och tack snälla för alla boktips som kommit in. Nu vet jag vad jag ska håll utkik efter !

Innan resan så har vi lite kyltömning här hemma- och igår lagade vi en ”spicy” korvstroganoff med ris. 

Det här behöver du : 
800 gram falukorv
1 finhackad gul lök
1 vitlök
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
cayenne efter eget tycke
1 msk tomatpure
1 msk chilisås
1 nypa socker
4 dl grädde
3 dl vatten
Maizena / eller mjölredning

Gör så här :


Koka riset enligt anvisningar på paketet.
Skär eller strimla korven, jag skar lite större bitar för att det inte skulle bli så smått. Men det är en smaksak. Finhacka löken och värm upp en panna med smör och fräs korv och lök, pudra över timjan och cayenne ( efter egen smak och tycke )  – den ska inte brännas utan bara få lite färg och löken ska bli glansig. Mät upp och häll i vatten, grädde, chilisås, tomatpure och låt sjuda upp. Red såsen med maizena och smaka av med salt och ev lite cayennepeppar till. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter innan du serverar med ris.

Blir det något över så är det perfekt att frysa in.

0
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catrin - bröllop 2013
11 år sedan

Åh ser riktigt gott ut! Råkade hoppa över lunchen idag, så börjar suga ordentligt imagen 🙂

Sofia
11 år sedan

På instagram har du emoji. HAr du något bra tips på vilken man ladda ner/hämta??

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
11 år sedan

Sofia : På app- store 😀

Anna G
11 år sedan

Tack, tack, tack Jenny! Gjorde din ”lax med dill och philadelphia” – så gott! Alla i familjen gillade den, även äldsta sonen som inte gillar lax längre (!!!) Den gör vi fler ggr 🙂 Åhhh, så kul med nåt nytt, vi var rejält trötta på vår laxrätt :/
Kraaam!

jennysmatblogg
Reply to  Anna G
11 år sedan

Men oj vilket bra betyg 😀
Vad roligt att höra !

Kram

Bobo
6 år sedan

Vilken slags chilisås använda du och vilken falukorv?

Bobo
Reply to  Bobo
6 år sedan

*använde*

Nästa inlägg

Packar och önskar boktips

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x