Lax med dill och philadelphia

Jag vet att många av er gillar maträtter med få ingredienser.
Och denna är precis en sådan- det behövs liksom inget mer för laxen och philadelphiaosten knyter ihop hela maträtten.  Nom nom 

Önskar du att skippa potatisen- ös över lite mer cocktailtomater på laxen för ungsbakade tomater är så himla gott ! 

Till 4 portioner :
4 laxbitar
300 gram philadelphiaost
3 msk dill
Flingsalt
15 cocktailtomater

Serveras med kokt potatis.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och koka potatisen. Lägg laxen i en smord ungsfast form.
Rör ihop philadelphiaosten, med dill och lite salt. Strö över flingsalt  över laxen och bred ut philadelphiaröran över fisken. sprid ut tomaterna och ställ in i mitten på ugnen i cirka 25- 30 minuter eller tills fisken är klar.

Servera med potatis.

Många laxrecept har det blivit under min bloggtid.
Har du provat något ? Berätta . .

2

10 responses to “Lax med dill och philadelphia

  1. Åsa skriver:

    Vi gjorde dina hemmagjorda fiskpinnar för ett tag sedan.
    Blan det godaste jag ätit faktiskt.

    Tack för en underbar blogg. Kul att läsa lite mer om dig också
    Känns som vi känner varandra lite 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Visst är det så mycket godare att göra sina egna fiskpinnar.
      Troligtvis en hel del nyttigare också 😉

  2. Anna G skriver:

    Mums! Såg ditt inlägg på Insta och klickade mig genast in här 🙂 Ser supergott ut! Ska testa senare i veckan redan. Är så trött på mitt recept på lax….”Lägg laxen i en ugnfast form, blanda olivolja, vitlök och Santa Marias krydda ”seafood&fish” och skeda upp över fisken. Ta sedan några extra varv med kryddan över fisken igen. In i ugnen tills fisken är klar. Servera med pressad potatis/tagliatelle och sallad.”

    Jag har provat några av dina recept men inte just på lax men ”fläskytterfile i krämig sås” och ”kyckling i krämig balsamicosås” är två favoriter – såååå goda!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Vad roligt att du har hunnit pröva några recept Anna !
      Denna laxen rekomenderar jag dig att pröva:-D

  3. Martina skriver:

    Ser gott ut och ugnsbakade körsbärstomater är ju sååå gott!

  4. ulrika skriver:

    Hejsan, ja jag har provat flera av dina lax recept och gillar verkligen alla och allrahelst såna som ovan enkla och bara skjuta in i ugnen 😉 – en variant med röd chilipsto har jag gjort många ggr 😉 Nu ska dillvarianten också testas, tack för att du delar med dig 😉

    Kram ullis

  5. Camilla skriver:

    Ikväll skall denna laxrätt testas 🙂

    Tack för en trevlig blogg och fina recept.

    Hälsningar från södra Finland

  6. Maria skriver:

    Provade detta recept ikväll och det var en riktig höjdare! Både jag och sambon älskade det, enkelt men mycket gott! Då vi går på LCHF så gjorde vi broccolimos till, mums 🙂

  7. Mia skriver:

    Provade ännu ett recept från dig! Laxen ovan. Stort plus från oss, speciellt sonen. Detta gör vi igen, tack!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 Roligt roligt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *