Koka ägg

God lördag på er! 

Här har vi haft en härlig lördagsfrukost, med kokta ägg , frallor & goda pålägg.  Lördags- och söndagsfrukostar är de bästa, hela familjen hinner sitta tillsammans och äta i lugn &  ro prata  och slipper stressa 🙂

Men ägg är faktiskt lite svåra att få perfekta- tycker ni inte det ? Antingen blir de för hårdkokta eller för lösa. Men iallafall så blir de numera alltid ”perfekta”  – vill ha äggen krämiga i mitten men inte rinningt. Till  vår hjälp har vi en urssöt äggklockan – det svarta ägget ni ser i mitten.

Det är ett sjungande ägg – hur gulligt som helst.

Vi fick den av min syster och hennes man som uppenbarligen tyckte vi var usla på att koka ägg 😉 Men nu så – blir de alltid toppen, systrami hade köpt den på Önska i Borgholm, men det finns nog att köpa lite vartstanns. Märket var cool stuff, ett litet braigt tips så här innan påsk när det kommer kokas ägg i massor .

2

7 responses to “Koka ägg

 1. Jag har ett likadant ”sjungande” ägg och det blir perfekta ägg varje gång, vill också ha mina ägg perfekt krämiga i mitten 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Visst är de braiga 🙂

 2. Anna skriver:

  åå va cooolt … men lägger du i äggen i kallt vatten eller när det börjat koka ??? och har det inte stor betydelse om äggen är kylskåpskalla eller olika storlekar ??? ..( åå va gnällspik jag kände mig som ) …

  Jag googlade ochhittade den på coolstuffs hemsida för 199 :- … så det få nog bli en sådan … kuliga !!!

  Tack för tipset !!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Jag lägger i kylskåpskalla ägg i kallt vatten tillsammans med det sjungande ägget. Kokar på långsamt.
   Och när den spelar ” i was made for loving u baby …. ” lalalala … så tar jag upp dem.
   Blir alltid bra. 🙂

 3. Marie skriver:

  Tack för tipset, nu är den prylen på väg hem till mig!

 4. Hanna skriver:

  Jag är bäst på koka ägg! Hel vita, krämig gula precis vid det vita och lös gula i mitten.
  Lägg äggen i kallt vatten, när vattnet börjar koka så ställer du timern på 4.40. Har du XLägg blir det bra med 5.10.
  PERFEKT VARJE GÅNG!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Wow – du verkar vara mästare på det här 🙂
   Går min sjungande äggklocka sönder så sparar jag detta tipset 😉

   tack tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *