Pizza LCHF

Ni kan baka från grunden, köpa färdig pizzamix, baka från mina recept eller hitta på ett eget-  baka GI eller som här nedan- en LCHF- pizza.

LCHF-PIZZA 
Till botten behöver du:

150 gram philadelphiaost
3 ägg
5 1/2 dl riven stureost
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
( 1 nypa socker -vilket kan ute om man äter strikt )

Fyllning :
Massa riven ost
skinka
Skivad lök & körsbärstomat – kan också uteslutas
Pepparoni
Och Philadelhiaost.

Förslag till andra fyllningar:
Stekt currykyckling
oliver
Köttfärs
fläskfile / oxfile
Bearneiesås
Sparris
svamp

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.Vispa ihop ägg med philadelphiaosten , tills smeten blir slät.
Rör ner ost , grädde och creme fraiche. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper. Och fördela smeten jämnt.Grädda i ca 20- 25 minuter i mitten på ugnen, tills den är gyllene.
Under tiden kokar du tomatsåsen.Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter.
Ställ ugnen på 200- 225 grader. Sedan toppar du pizzan med tomatsås, och den övriga fyllningen.Klicka ut lite philadelphiaost, så blir det jättegott och krämigt på pizzan.
Grädda i 10 – 15 minuter – tills osten börjat bubbla.

Servera genast.

VI har  pizza-torsdag hemma oss idag  vi ska  baka pizza , ingen LCHF – variant utan det blir vanlig pizza – och hjälpas åt hela familjen och även eventuellt några av barnens kompisar, och det är mycket roligare att laga mat tillsammans!  Arbetsuppgifterna är uppdelade per barn jag fick uppgift att göra pizzasåsen ….och sedan får man göra sin egen pizza med valfri fyllning. Detta brukar vara särskilt uppskattat av mat-kräsna barn, det är ju mycket godare att äta när man fått varit med och laga maten.

0
Prenumerera
Notis om
12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Vilket sammanträffande..vi ska okcså ha pizza-torsdag här hos oss i Hörby!! Jag brukar göra egen deg efter ett dö gammalt recept, men idag blir det färdiga pizzakit..tycker de är så smarta! Vi är då jag 35 år blivande fyrabarnsmamma(bf 28/6), Micke snart 40 år och så barnen Linus 13 år, Nellie 10 år och Nea 3 år, som ska smaska på pizza! Vi gör alltid på två plåtar och så får alla varsin halva..Nea äter där det passar:=)Micke och Nellie vill bla ha tonfisk på sin..jag och Linus kör med strimlad skinka och räkor..sen varieras det mellan italienska hållet med pesto, mozzarella, basilikablad..idag ska vi ha kronärtsskocksbottnar på och vit sparris..iaf vi vuxna:=)
Så jag återkommer nog senare med mitt bidrag..om den blir fin!
Tips på en bra pizzasallad som jag brukar göra hittar du på min blogg
http://www.birran.blogg.se
Ha en trevlig pizza-afton!
kram
Birgitta fr kalla tråkiga Hörby, Skåne
ps.din oreokaka verkar sjukt god…

jennysmatblogg
Reply to  Birgitta
8 år sedan

Hej Birgitta: det låter som urgoda pizzor ni ska baka ikväll 🙂
Ser fram emot ditt pizza-bidrag 🙂

Kram Jenny

Åsa
8 år sedan

Vilken kul idé jenny!
Har tyvärr ingen blogg men längtar redan efter alla mumsiga budrag 😛

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
8 år sedan

Ja, hoppas att det kommer in massa smarriga pizzabidrag.
Och roligt att få lite bloggtips också 🙂

Sandra
8 år sedan

Vilken rolig utmaning! Tyvärr har jag ingen blogg, men har en liten fråga om din lchf pizza. Den låter väldigt god men blir botten lite omelettaktig? Tack för en grym blogg!

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
8 år sedan

Ja, det kan man säga. Pizzan smakar inte omelett, utan det blir en riktig pizzasmak på den. Gooood 🙂

8 år sedan

Vilken roligt utmaning! Jag är med! Inte så längesen lagade vi pizza, LCHF/Mejrifritt! 🙂
Mailar bilden och länken! 🙂
Ha en toppen kväll!
Kram
//Lana

jennysmatblogg
Reply to  Lana
8 år sedan

Vad kul Lana att du är med 🙂

Kram

8 år sedan

Åh kul jag ska försöka vara med såklart;)
Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Dragica
8 år sedan

Hej! Vi brukar ha pizza-fredag ibland (istället för tacos) eller pizza-söndag. Alltid hembakad deg. 1 pkt jäst, 6 dl vatten, 12 dl mjöl, lite salt + en skvätt olivolja. Räcker till två plåtar samt några ”bullar” som jag lägger i påse och slänger in i frysen, perfekt att plocka fram när man är sugen på pizza. Bara tina, kavla eller tryck ut till en pizzabotten. Blir nästan bättre än när den är färsk.

8 år sedan

Men det låter väl som en kul idé, får se om vi kan svänga till en smarrig pizza och vara med.

8 år sedan

Jag är med, ska klura ihop en finfin pizza 🙂

Nästa inlägg

Majs- och potatissoppa

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x