Majs- och potatissoppa

Majs & potatissoppa – kan ätas både som lunch men framförallt är det en god förrätt. Smakar sött från majs & potatis och sältan från baconet  blir en bra brytning. Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.

Till cirka 6 förrätter

400 gram majs ( frusen eller konserverad )
1 gul lök
2 potatisar , mjölig sort.
smör / rapsolja
6 dl vatten
1 grönsaksbuljong
3 dl grädde
salt & peppar  ( cayenne )

Serveras med knaperstekt bacon

Gör så här : 
Börja med att finhacka löken, och skär potatisen i småbitar .
Hetta upp en djup stekpanna eller kastrull och fräs detta i oljan, fräs löken mjuk och häll på vattnet. Rör ner majsen och en grönsaksbuljong och låt allt sjuda  – kan behövas en skvätt mer vatten för det ska täcka potatis & majs.

Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Och mixa allt slätt med stavmixer. Rör i grädde och smaka av med salt, peppar. Jag hade i lite cayenne också för en liten smak av krydda.

Toppa sedan soppan med knaperstekt bacon.

Klart att servera

1

10 responses to “Majs- och potatissoppa

  1. Frostrosor skriver:

    Ja, majssoppa är riktigt gott! Brukar göra med knaperstekt bacon till emellanåt. Jag brukar även ha i lite citron eller vitvinsvinäger. Det bryter av ganska bra mot majsets sötma.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det kan jag tänka mig- får testa nästa gång.

  2. Annica skriver:

    Hej! Jag undrar om du har något tips på en bra stavmixer. Skulle behöva köpa en men vet inte vilken som kan vara bra. Har hört att de ska vara ”starka” så att de orkar med.
    Tack för en bra och inspirerande mat (och inrednings-) blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack – roligt att du gillar bloggen.
      Ang. stavmixer så köpte jag min för cirka ett år sedan på mediamarkt.
      Jag valde en Philips -modell tycker den fungerar helt ok.
      Cirka 300 : – tror jag den kostade.

  3. ewa skriver:

    hej
    otroligt bra och inspirerande blogg
    tänkte bara höra om hur länge majssoppan håller dig i kylen

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag brukar frysa in det som inte går åt. Men några dagar håller den i kylen.

  4. ewa skriver:

    inte dig utan sig:)

  5. Anna skriver:

    Låter så GOTT:)
    Hur många ”vanliga portioner” anser du receptet räcker till?
    Förresten, gjorde din Krämiga kyckling o bacon paj igår… WOW vad god:) Vi hade i lite jordnötter också och det blev smaskigt.
    Mvh Anna

  6. annika skriver:

    Nu har vi precis avnjutit din goda majs och potatissoppa! Underbar! En kungamiddag, sa min man! Jag hade i lite sambal oelek och som tillbehör värma, gratinerade tacobröd med ost och skinka och strimlat fläskkött! Tack för fantastisk soppa och suveränt bra blogg! Kram!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Å vad roligt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *