Chokladscones – ett måste till brunchen

Vi gjorde söta varma nybakde chokladscones igår.
Kan ätas naturella eller med saltat smör.

Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
cirka 50 gram grovhackad mörk kvaliets choklad :

Gör så här :

Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg. Och till sist blanda i den hackade chokladen. Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.
Serveras genast.

.

Tuffa servetterna hittade jag på IKEA.

3

6 responses to “Chokladscones – ett måste till brunchen

  1. KatarinaS skriver:

    Scones som är så gott och med choklad i ännu bättre 🙂 Kram

  2. pauline skriver:

    Men mums så gott =) Detta måste jag verkligen testa att göra någon helg. Min sambo som älskar choklad kommer nog älska som =)

    Kram

  3. Sofia Igelkott skriver:

    Det ser gott ut!

    Vi testade din supergoda cheesecakepannacotta med hallon och nutella i helgen. Oj, vad god den var! Den kommer vi göra många gånger igen! Tack för det!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Sofia : den har blivit en favorit här hemma också.
      Mycket krämigare och lenare i smaken en ”vanlig” pannacotta.

  4. Viktoria skriver:

    Fantastiska Jenny, går sconsen att förbereda kvällen innan? Kanske allt utom bakpulvret…

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tar bara fem miuter att blanda ihop direkt- så det går busfort!!
      Lite svårt att blanda de andra ingredienserna efteroms bakpulvret ska blandas med de torra ingredineserna. 😀

      Trevlig kväll 🙂

      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *