Snickerskakor

Såg att det som är mest eftersökt på min blogg just nu är mina kladdkakor , köttbullar men så även de här goa snickerskakorna. Vill ni komma till recepten så klicka på den fetstilta texten ovan.  Iallafall här kommer receptet på snickerskakorna igen för er som kanske råkat missa .

De är busenkla att baka- och är grymt goda.
Vill man går det bra att byta ricecrisp:et mot vanliga flingor.

Du behöver:

7-8 dl rice crisp
1 tsk vaniljsocker
1 burk med jordnötssmör (225 gram )
1/2 – 1 dl kokos
1 dl strösocker
2 dl sirap

Garnering : 250 gram (mjölk)choklad

Gör så här :
Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen ( Men det ska inte koka )Blanda crisp, vaniljsocker och kokos i en bunke, rör sedan ner den lite uppvärma jordnötsblandningen med crispet.Rör om så att det blandar sig ordentligt. Platta ut i en form på ca 20 *30 cm. Smält chokladen över ett vattenbad, och bred ut detta över kakan.
Låt stå i kylslåp tills det är dags att servera, och förvaras i kylskåp.
Går alldeles utmärkt att frysa in, om det råkar bli någon bit över 😉

3
Prenumerera
Notis om
35 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Åsa
8 år sedan

Jag hade missat 🙂 himmel och pannkaka så läckra saker du kan baka.
Älskar din blogg <3

8 år sedan

Måste prova dessa då jag har en burk jordnötssmör jag inte vet vad jag ska göra av. Måste bara köpa hem rice crisp!
Du har inge tips på vad man gör med en burk kondenserad mjölk… Haha…

Ha en trevlig helg!
/Kram Li.

L V
Reply to  Kryddburken
5 år sedan

Du kan koka den oöppnade burken i vatten typ 45 min för att få kolasås…..

Hanna
8 år sedan

Tack för alla underbara recept och tips du delar med dig av 🙂

Gunnar
Reply to  Hanna
5 år sedan

Är det den Hanna jag tror att det är? 😉

8 år sedan

Jag äääälskar dessa, totalt beroendeframkallande 😉

jennysmatblogg
Reply to  Stephanie
8 år sedan

Ja, gott!

8 år sedan

Smarrigt värre!
Undrar när man ska få tid att testa alla recept man spar? 😉

jennysmatblogg
Reply to  karinskok
8 år sedan

😉

lisa
8 år sedan

dom blev as äckliga :/

jennysmatblogg
Reply to  lisa
8 år sedan

Ojdå Lisa.
Vad hände? Detta receptet är ju klockrent, och svårt att misslyckas med.

Rebecca Söderling
7 år sedan

200 gram smält choklad räckte ingenstans! Vi fick slänga på 600gram för att det skulle kunna täcka hela kakan och då hade vi ändå en normal stor form.
Men smakar annars gott 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Rebecca Söderling
7 år sedan

🙂 Man kan ta så mycket man vill så klart.
jag brukar ha 200 och det blir ett rejält lager sen att ta sig igenom när kakan svalnat 🙂

åsa
7 år sedan

Goda, men jag måste gjort fel! Jordnötssmeten blev alldeles för torr och hela blandningen med ricecrispies bara faller sönder. Rädda de som räddas kan – men nu står jag där med massa ”botten” som är för torr för att göra en riktig botten av. Har du tips på vad jag kan ha gjort för fel och hur jag kan rädda min…. Ja vad ja nu ska kalla dem 😉 kan tillägga att jag använde green choise jordnötssmör, om det bör vara Skippy bör det kanske tipsas om i receptet? 🙂 tack för en inspirerande och fin blogg <3

Jennys_matblogg
Reply to  åsa
7 år sedan

Hej Åsa,
Vad konstigt.
Det kanske är olika med olika jordnötssmör-
man ska blanda i så mkt cornflakes rispuffar tills smeten blir tjock, men fortfarnade håller ihop.

Erik
Reply to  Jennys_matblogg
4 år sedan

Har gjort detta recept flera gånger, det blir mycket bra – om man använder skippys jordnötssmör. Nu senast använde jag Garants jordnötssmör, och det blev mest smuligt och det var svårt att hålla ihop bottnen. Så en kommentar i receptet om att skippys är bäst vore nog bra! : )

Kristinel
7 år sedan

Kan man använda ris puffar? Är det samma sak som rice crisp

Jennys_matblogg
Reply to  Kristinel
7 år sedan

De blir nog inte riktigt lika gott- de är osötade.

Sara
7 år sedan

Jättegoda! Gjorde precis som receptet o smeten håller ihop o chokladen räcker gott o väl. Längtar till eftermiddagsfikat 🙂

Linda
7 år sedan

Vilken sirap ska man använda ? Mörk eller ljus ?

Jennys_matblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Ljus.

Malin
6 år sedan

Här på nord Irland gör man något som kallas för ”fifteens” . Nigella lawson har ett recept på nätet. Digestiv kex, marshmallows, kond. mjölk och olika torkade frukter. Tog mig ett tag att våga smaka, men nu är den en stor favorit. Och man kan göra dem med småbarn, ingen ugn krävs;)
http://www.recipebridge.com/recipe/98/1396093/fifteens

Isabelle
6 år sedan

Kan man använda något istället för kokos?

Sanna
6 år sedan

”Rice Crisp”? Är det Kellogg’s-flingorna Rice KRISPIES du menar?

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
6 år sedan

Japp

Sophie
5 år sedan

Kan man använda cornflakes i stället för rice krisp?

Mirja
5 år sedan

Jag gjorde med krossade cornflakes, så gött!

Emma
4 år sedan

Gjorde precis som receptet, men åtta dl rice krisp blev alldeles för mycket. ”Smeten” håller inte riktigt ihop och vill falla isär. Vad kan gått tokigt? Men goda blev dom iaf 🙂

Anna
4 år sedan

Jag är allergisk mot jordnötter, men jag undrar om man inte skulle kunna ta Nutella istället? Vad tror du?

Moa
4 år sedan

Jag tar bara 4 dl Rice krispies, då håller smeten och blir supergod. Tack för ett bra recept annars!

Joanna
4 år sedan

Hur många bitar skulle du säga att man får ut av en plåt? Tack på förhand!

MammaMia
3 år sedan

Supersmarrigt! Jag gjorde precis som i receptet men uteslöt vaniljsockret. Använde rispuffar och en billigare variant av jordnötsmör ( Bellafonde ) Funkade alldeles utmärkt! Mums!

Richard
2 år sedan

Hej Jenny! 🙂

Ville bara lämna en liten kommentar. Jag Googlar efter en hel del saker, och jag kommer gång på gång till din blogg!
Fantastisk sida du har! 😀

Ha en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar,
Richard Thulin

Viktoria
1 år sedan

Underbart recept! 😋😋😋

Maria
1 år sedan

Visst är detta recept glutenfritt? Ska baka åt en svägerska men är så dåligt på vad som innehåller gluten och inte…

Nästa inlägg

Gooooooodmorgon

35
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x