Gooooooodmorgon

Godmorgon min vän! 


Hoppas du har sovit gott och vaknat på bästa fredagshumöret 😀
Filmen igår var som förväntat – en superspännande action med massa coola extra effekter ! Ska ni se den, så är det en film som bör ses på bio! Och tror nog att jag åker på att titta på den en gång till , eftersom Jonathan också vill se den 🙂

Frukosten blev även idag ”nybakade” frallor med kokta ägg

Dagens tips – goda bakeoff frallor hittade jag på Netto 8-pack för cirka 15 kronor. 

Städning och packning står på schemat, idag åker vi till Öland och lillasyster så fort alla barnen slutat skolan. Och jag tar med mig lilla datorn och uppdaterar även från ön  – för jag har hört att vi ska ta och koka kroppkakor i helgen. Majj Gad – vad gott det ska bli, det var evigheter sedan vi åt detta. En perfekt kroppkake-tallrik ska innehålla grova kroppkakor ( alltså att smeten är mestadels på rå potatis och endast en viss del kokta)  lingonsylt, smör och ovispad grädde.

Gillar du kroppkakor – vad brukar du äta till dina ?  

 

0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Exakt som du med lite extra salt på toppen,det är så kroppkakor ska ätas 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Marie Johansson
11 år sedan

Ja det är ju bara så gott 😀

11 år sedan

nej nej ..inte så … vita små lätt stekta i smör med lite lingonsylt ….man är väl smålänning …. Tycker de öländska gråa ser så läbbiga ut …luddiga usch …. näää Småländska vita ska det vara …:))

Vi ska nog med åka ner till Ön och kolla till vårt sommarhus …första året vi har haft äckliga små fyrbenta djur ……Men magsjukan på mellersta barnet satte kanske stopp …vi få se han kanske är pigg nog att vara själv hemma så åker vi bara över dagen …

trevlig helg Anna

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

He he … de små vita äts bara på julafton.
Näe du – tack vet jag riktiga kroppkakor 🙂
Ett sommarhus på öland är väl toppen!

Och hoppas sonen kryar på sig!

Trevlig helg

Millan
11 år sedan

Ja jag alskar kroppkakor! Men har aldrig provat att gora dom sjalv. Vi ater helst vara vita – allra godast ar dom ju dagen efter nar man halverar dem och steker – med kaffegradde och lingonsylt. Mums!
Jag hittade din blogg for inte sa lange sedan forresten och maste fa tacka for alla recept du delar med dig av. Jag har hittat massor av inspiration har. Millan

jennysmatblogg
Reply to  Millan
11 år sedan

Tack Milla : Vad glad jag blir. Men grova kroppkakor är de godaste ( om man räknar bort de äckliga vakumförpackade man kan köpa i butik )
Även om jag äter vita också. Kaffegrädde har jag inte hört innan. Kanske måste testa 🙂

Linda!
11 år sedan

OJ oj…..vad jag älskar kroppkakor Ölänning som jag är fast jag levt på en annan ort mer än 20 år…..när du skriver om Öland så blir längtan stor men i dag när du skriver om dessa goda kroppkakor ja då bli längtan ….. tro nog att jag måste åka ”hem snart” Hälsa Öland från mig!

amandanton
11 år sedan

Jaaa, älskar kroppkakor. Min farmor & farfar är från Blekinge och gör sk ölandskroppkakor. Äter dem med gräddmjölk. Har aldrig blivit serverad sylt till. Nu är farmor 91 år och ser dåligt så kroppkakor gör hon inte längre, tyvärr. men mamma har lärt sig så hon gör ibland.

Ha en härlig helg och ät en kroppkaka för mig med 😉

kram jessica/Kungsbacka

jennysmatblogg
Reply to  amandanton
11 år sedan

Det är inte så svårt att göra , faktiskt.
De blir bara mer eller mindre bra 😉 Jag ska nog äta både en och två kroppkakor för dej Jessica!
Här tävlas det nämligen om vem som kan äta mest !

kram

Lena
11 år sedan

Ääälskar Öland, finns inget bättre ställe. Öländska kroppkakor är toppen. Vi brukar ha skirat smör/lingonsylt till våra. Ha en härlig helg på Öland.

jennysmatblogg
Reply to  Lena
11 år sedan

Jag är uppvuxen här, och det är alltid härligt att komma hem till ön.

Nästa inlägg

Bio-dejt

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x