Schlagermeny

God morgon onsdag.
Halva veckan har gått, snart är helgen här igen.
Och är du precis som jag är ett riktigt mello-fan ? Jag älskar melodifestivalen och alla schlagerlåtar ♥♥♥ Så jag tänkte att jag från och med nu varje onsdag framöver skulle tipsa om en schlagermeny så att ni kan äta lite extra gott varje Mello-lördag i fortsättningen.

Låter det bra? Mitten av veckan blir bra va- så hinner ni handla hem alla ingredinserna i tid 🙂

Det här behöver du:

2 smörgräddade våfflor
2 dl vispad creme fraiche 34 %
1 finhackad rödlök
färsk dill
1 burk med röd stenbits rom.

Gör så här:
Jag gräddar mina våfflor med mycket smör och ganska länge, så de blir krispiga.
Dela upp de frasiga ( kalla ) våfflorna i hjärtan. Lägg en msk med vispad creme fraiche på varje bit, toppa med finhackad lök , stenbits rom och en dillkvist.
Klara att servera

4-5 personer
Ris
4-5 kycklingfileer
2 dl vatten
2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1- 2 msk kinesisk soya
Salt och peppar

Efter kycklingen kommer ut ur ugnen :
philadelphiaost eller maizena
Soya kulör
En eller ett par tsk svartvinbärsgele

Serveras med ris, nykokt sparris och toppa gärnamed goda soltorkade tomater.

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Smörstek kycklingen lite snabbt i en stekpanna, så att de får fin färg. Lägg kycklingfileerna i en smord form- salta och peppra lite.
Vispa ihop samtliga ingredienser- förutom gelén- till såsen och häll över kycklingen.
Ställ in i ugnen. Tiden i ugnen beror på hur tjocka fileerna är. Kycklingköttet ska vara vitt, och köttsaften ska inte vara rosa. När kycklingen är klar så ta ut dem och sila såsen ner i en kastrull, Smaka av såsen med en eller ett par tsk gele, samt red av såsen vid behov, med philadelphiaost eller mjölrening. Ev. några droppar soyakulör om du önskar lite mörkare sås. Låt sjuda ett par minuter och häll över kycklingen igen.
Servera kycklingen med nykokt ris och sparris

Och sist men inte minst efterätt , glass med världens godaste kola/ choklad / sås!!!


Det här behöver du : 
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram (mjölk)choklad
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
Smältsmöret, rör ner flocksocker+ vaniljsocker och bryt ner chokladen
( ni kan använda vilken choklad ni vill ljus eller mörk . Men jag valde mjölkchoklad. Rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka.
Ställ in i kylskåpet och låt svalna i ett par timmar.

Klart att serveras

******************************************************************************************

Självklart får ni låna mina recept till era bloggar! 🙂
Men glöm inte länka tillbaka.

Kram

 

0
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
11 år sedan

Vilka fina glasskålar, var har du köpt dem?

jennysmatblogg
Reply to  Annika
11 år sedan

Annika : Visst är de fina.
Jag har skrivit om dem tidigare på bloggen.
Det är Ikeas ”ljuslyktor”. Kolla här :

http://www.femme.se/jennysmatblogg/2012/07/16/ljuslyktor-blir-dessertskalar/

🙂 🙂

Anna
11 år sedan

De där skålarna känner jag igen 🙂 Har oxå såna ljus från ikea 🙂 Vilken fiffig idé att använda dem som dessertskålar

Anna
11 år sedan

De där glasskålarna känner jag igen 🙂 Har oxå såna ljus från ikea 🙂 Vilken fiffig idé att använda dem som dessertskålar! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Anna
11 år sedan

Eller hur ! 🙂
Jag köpte även lite rundare skålar, som var blek lila. Också jättesöta som dessertskålar.

amandanton
11 år sedan

Mums, bra ide med schlagermeny. Kan absolut bli detta på lördag 🙂

Kram jessica /Kungsbacka

11 år sedan

Festligt med en helgmeny! 🙂

Linda
11 år sedan

Gjorde denna kyckling och ris till lunch – det var det godaste vi ätit på länge!! Har sagt det förr och säger det igen- älskar din blogg! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
11 år sedan

Linda : 😀
Vad glad jag blir!

Kram

Kattis
11 år sedan

Älskar också att titta på melodifestivalen!Undrar bara vad du använder för choklad till kolasåsen?

jennysmatblogg
Reply to  Kattis
11 år sedan

Kattis : Jag hade mjölkchoklad. Men det går bra med både ljus och mörk, det är en smaksak. 🙂

CarinaMR
11 år sedan

Åh, vad glad jag blir av såna här recept, enkla men såå goda! Jag är inte superduktig i köket, men vet att jag klarar av dessa och att det dessutom är jätte gott! Tack! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  CarinaMR
11 år sedan

Vad roligt att höra!
Kram

Anna W
11 år sedan

Hej Jenny! I lördags kom ett par vänner över på en spontan middag och jag gjorde din goda Tacogratäng. Den blev så uppskattad att jag får nu översätta receptet till engelska. Ett stort tack!

Hälsningar från sydkusten i England

jennysmatblogg
Reply to  Anna W
11 år sedan

Anna : Sånt gillas ! 🙂
Och tacogratängen är en favvo här hemma också.

Kram

11 år sedan

Mums lät väldigt gott speciellt den där kolasåsen måste jag testa 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
11 år sedan

Det gör du rätt i Jenny.
Den är riktigt god ! 🙂

Sofia
11 år sedan

Åh så gott det låter alltihop och lagom krångligt! Denna menyn ska jag nog låna till lördagens bjudning här hemma. Tack så mycket!!

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
11 år sedan

🙂

lisa
11 år sedan

Testa att blanda våffelsmeten med riven västerbottenost! Det är mumma. Det var vår förrätt när vi titta på kronprinsessans bröllop

jennysmatblogg
Reply to  lisa
11 år sedan

Lisa : Bra tips. Det ska provas här framöver 🙂

Nästa inlägg

Cowboysoppa

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x