Laxsoppa med sting


Det är många som vill se mer av shopping, inredning , hem och hus. Och det kommer det bli, inte bara för att det är många som vill det utan för att jag skriver om det som händer här hemma – renovering, blandat med matlagning och bakning. Det är ju trots allt det som bloggen ska spegla – en liten glimt från min vardag 🙂

Och det är omöjligt att göra alla läsare nöjda- och tycker några av er att det skrivs för mycket om inredning i ett par dagar så har jag nästan 1200 recept med mig i bagaget till nya bloggen.  Sök vetja – ni kan ju inte hunnit att laga alla recept än 😉 Och söker ni bland kategorierna till höger (rullpilarna ) eller i sökrutan så hittar ni massvis med middagstips, vardagsmat, efterrätter och bröd.

Soppa med hetta – för oss som gillar lite mer smakrik mat.

För 3-4 personer :

3 *125 gram laxbitar
1- 2 chilifrukter ( beror på hur starkt du vill ha den )
olivolja
2 morötter
2 stycken salladslök den ljusa delen ( eller en halv gullök )
5 dl vispgrädde
4 dl vatten
några kvistar färsk dill
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk hummerfond
1/2 ask med kräftstjärtar

Garnering : några chilibitar och lite salladslök ( den gröna delen )

Gör så här :
Skala morötterna, och slanta dem i lagom stora bitar, hacka löken och chilin.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs på morötterna och löken och chilin – de ska bli glansiga. Skär laxbitarna i 1 * 1 cm tärningar. Häll över vattnet, grädden, och låt sjuda upp. Sjud tills morötterna börjar mjukna lite.Smaka av med fond, vitvinsvinäger och färsk dill. Rör ner laxen och låt sjuda i ca 5 minuter. ( eller tills laxen är klar ) Ta bort grytan från värmen och rör när kräftorna, de ska bara bli varma. Kokar de så blir de lätt sega.Vill man göra det mer som en gryta, och servera potatis eller ris till så red av soppan med maizena eller mjölredning.Och skulle grytan bli för stark trots att Ni smakat av , så rör ner några msk creme fraiche tills ni fått en mildare smak

Häll upp i skålar, och garnera med lök och chili

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
11 år sedan

Hej Jenny,

Så otroligt inspirerande blogg med mycket goda recept, är ofta och nallar mattips från dig 🙂

Receptet som du la ut tidigare på ”krämig tacogratäng”, jag undrar vad har du i salladen till den? Man behöver ingen sås till? Tänkte om det blir torrt.

Kram Sofia

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
11 år sedan

Tack Sofia 🙂
Tacogratängen är så krämig i sig , så jag tycker inte man behöver någon sås till salladen.

Kram

Jessica
11 år sedan

Hej Jenny.
Tycker att din blogg är perfekt…jag har inspirerats av dig både när det gäller matlagning men även inredning. Älskar blandningen men det är som du säger man inte göra alla nöjda. Men som sagt för mig är det perfekt 🙂
Ha en bra kväll! Kram

Nästa inlägg

Tavlor i plåt

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x