Thaisoppa med rödcurry och kokosmjölk

God förmiddag vart det istället nu för god morgon,
Det blev en ordentlig promenad i dag i blåsten – jag och Molly följde Therese ner till stan efter åtta redan, för hon jobbade här i växjö två dagar denna veckan. Sedan fortsatt jag & Molly rundan bort och gick runt sjön-  fy farao var det blåste. Men det känns alltid lika bra när man är färdig och är hemma igen, fick skotta av   garageinfarten innan eftersom det snöade massor igår, men nu kommer brevbäraren fram till postlådan igen. Och sen blev det in och vila nu en stund framför datorn med en kopp kaffe innan det är dags att börja jobba av mailen. Jag märker att ni är många  som prövar och gillar thairecepten som dyker upp då och då- så till er måste jag bara rekomenderar er att laga den här kyckling- och nudelsoppan  också . Mums

 

thaisoppa

Vi gillar lite starkare mat, så vi hade i lite mer än  2 msk med currypasta – men vill ni ha lite mindre spicy så räcker det med 1 msk.
Det här behöver du till att laga denna thaisoppa ( 5-6 personer) : 
3 kycklingfileer
olja till stekning
1 burk med mini majs
1 röd paprika
1 liten röd chili
10 cm purjolök
1 burk med hela champinjoner
1-2 msk röd currypasta ( eller mer ?)
1  msk tomatpure
7 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 burk med kokosmjölk
1 ruta med äggnudlar
saften av 1 lime

 

Gör din thaisoppa så här : 
Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst ) fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin, och svampen.
När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpure och vänder runt, häll ner kycklingfonden. Häll i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svagvärme, bryt ner ett paket med nudlar det ska inte koka nu. Utan på svag värme tills nudlarna är klara. Ta bort från plattan och pressa över saften av en lime i grytan och rör om.
Servera genast.
0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

En glimt från vardagsrummet

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x