Krämig cheesecakepannacotta

Receptet fick jag av Anna- Lena här bland kommentarerna.

Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
( 2 msk nutella i botten på varje. )

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Och så några bilder från i helgen – på Silas och Nomi.
De turas så duktigt om att spela på ipaden.

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie Johansson
11 år sedan

Mmm….pannacotta är ju så gott! Nutella i botten låter ju grymt!

Malin
10 år sedan

Skulle det inte vara gott med lite crunch, något kex ovanpå strax före servering

Matilda
10 år sedan

Hur länge ska dom vara i kylen? Eller ska dom vara i frysen? Jag är 13 år och ska göra pannacotta för första gången. 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Matilda
10 år sedan

I kylen 4 timmar innan servering. Lycka till 🙂

Sarah
8 år sedan

Hej! Jag tänkte göra pannacotta i små snapsglas till min sons dop. Hur många snapsglas tror du det här receptet räcker till?

jennysmatblogg
Reply to  Sarah
8 år sedan

Gissningsvis blir det nog tre sådana små pannacottor per beräknat glas. Kanske 4 ?

Jessica
8 år sedan

Funkar samma mängd om man vill göra i en normalstor springform (ca 20cm i diameter)?

jennysmatblogg
Reply to  Jessica
8 år sedan

Jag har inte provat 🙂 men det borde ju funka

Marianne
6 år sedan

Funkar det även med passionsfrukt över?

Nästa inlägg

Riktigt god sparrissoppa

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x