Kotletter i buljongsky

Kotletter är inget vi äter hemma så jätteofta, jag tycker det är svårt att komma på goda recept och variera dem. Men nu när vi lade dem sist så lät vi dem koka i buljongsky med lök och morötter. Riktigt gott var det, så gillar ni kotletter- testa detta receptet.

Det här behöver du :
6 kotletter
salt och peppar
smör
2 gula lökar
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 lagerblad
2 köttbuljonger
1 msk kinesisk soya
1 tsk svartvinbärsgele
Salt och nymalen peppar
Ev. maizena

Gör så här :
Jag hade kotletter med ben, tycker de kotletterna utan ben blir alldeles för torra, sen ger benen smak till såsen också, så behåll de gärna på.  Salta och peppra köttet och bryn kotletterna så att de får fin färg på bägge sidor slanta ner / klyfta ner den skalade morötterna och löken också och fräs.  Lägg dem sedan i en större gryta ( jag hade en gjutgärnsgryta ) Häll i ett pa dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur stekpannan och sila ner den ner över kotletterna och fyll på med ytterligare vatten så de täcks. Smula ner buljongen eller går det bra med ett par msk koncentrerad fond. Rör ner soya, grädde , lagerblad salt och peppar.  Låt sjuda på svag värme i 30- 40 minuter eller tills de är klara. Under tiden du skalar potatis och kokar den.Önskar du skyn lite tjockare så ta upp kotletterna , fiska upp lagerbladen och släng dem  och sen kan du  reda av såsen med lite maizena ( jag tycker inte att skyn / såsen ska bli för tjock ) , låt sjuda upp igen och smaka av med lite gele och ev. salt och peppar. Lägg ner kotletterna och låt dem puttra ihop med såsen löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.

 Husmanskost när den är både lättlagad och god

3
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
11 år sedan

Panerad kotlett i ugn och gräddsås med potatis till är gudomligt gott och enkelt 🙂

först panera som man vanligen gör sen stek en fin yta, lägg de sen i en djup plåt/form och häll på massa grädde så det täcker en del och så ska det vara i ugnen i ca 50-60 minuter. servera med potatis 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emelie
11 år sedan

Det där låter jättegott. Måste prövas, Tack!

Josefine
9 år sedan

Hej min pappa tål Ej lök så jag undrar hur det smakar utan lök
En annan fråga är ifall Du har någon flik på kategorier som är för allergiker

9 år sedan

Hej

Detta va riktgt gott 🙂 Gjorde dina potatismuffins till, de var med jätte goda // Therese

Tina
8 år sedan

Hej! Jag älskar kotletter så det där ska jag prova. Vet inte om du har detta recept men det är också super gott.

Kotletter som du lägger i en ugnsform.
Blanda ihop 3-4 dl grädde, 2 dl cremefraice, en pressad vitlöksklyfta, 2 tsk sambal oelek och lite soja, häll det över kotletterna, in i ugnen på 175 grader i 1,5 timma. Servera med kokt potatis och sallad ?

jennysmatblogg
Reply to  Tina
8 år sedan

Men tack 🙂 Detta ska provas snart!

Emelie
8 år sedan

Vad kan man Andväna istället för kinesisk soya? Min sambo är gluten och alla jag sett innehåller gluten och du använder soya i många maträtter ?

Din mat är väldigt poppis här hemma ?

Förskolekocken
8 år sedan

Brukar ha champinjoner i ockdå
Emmeli soya är glutenfritt har jag lärt mig. De har gjort tester på det och inte kunnat påvisa gluten. Läste det senast i matspalten i allas (hon som har den är glutenintolerant) dessutom jobbar jag med mat på förskola och lagar i perioder glutenfritt (använder soya)

Nina J
2 år sedan

Hittade detta recept idag, bättre sent än aldrig 😂, när jag sökte på kotlett i sås. Det blev fantastisk gott, precis som förväntat.

Nästa inlägg

Storstädning på bloggen

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x