Sesampanerad kyckling med urgod potatis

Hej och god kväll i stugorna!

Hoppas ni haft fina söndagen idag. Vi har precis packat upp våra påsar från IKEA , jättemycket nytt blev det inte.  Men en och annan sak kommer jag fota och visa er imorgon.  Såg nu när jag kollade på bloggen att det är lite ordning bland kategorierna och några recept som fallit bort. Så imorgon blir det storstädning på bloggen så att ni hittar ALLA recept 🙂

Ett recept som fallit bort från kategorierna såg jag – den goda sesampanerade kycklingen med urgod potatis

IMG_0817

Det här behöver du till 6 personer
1 kilo kycklingfileer
1 vispat ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 burk med sesmfrön
salt
smör

Potatis ströbröd olivolja flingsaltalt

Rosepepparsås:
1 gul lök
1 msk smör
1 – 1/2 msk stött rose peppar
1 dl stek sky / eller 2 msk koncentrerad kycklingfond + vatten
4 dl grädde
salt och peppar

Önskar man såsen lite tjockare, så red av med lite maizena

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 – 225 grader, skrubba eller skala potatisen. Skär dem på mitten, pensla med rikligt av olivolja, strö över ströbröd och salta. Ställ in i mitten på ugnen. Om kycklingfileerna är stora , dela dem på mitten. Ha sesamfrön och ströbröd på en tallrik och ha vispat ägg i en. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör, när smöret tystnat, eller fått en nötaktig lukt så är det dags att börja bryna kycklingen. Doppa fileebitarna i vispat ägg och sedan i sesamblandningen och salta, bryn dem på bägge sidor tills kycklingen är klar.

Under tiden gör du rosepepparsåsen :  Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd. Blanda ner fond, vatten, grädde och roespeppar. Låt sjuda i tio minuter. Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare. Dekorera med rosepeppar.

Servera sedan allt med en god krispig sallad.

Klar att serveras

1

8 responses to “Sesampanerad kyckling med urgod potatis

  1. Andrea skriver:

    Mums vad gott det ser ut! Detta ska jag prova till helgen…Kram o tack för en urmysig blogg!

  2. Martina skriver:

    Sesampanering! Vilken bra och god idé 🙂 Måste jag testa!

  3. Emma skriver:

    Hur länge har du inne potatisen på ett ungefär?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Emma : Det beror på hur stora klyftorna blir. 30 – 40 minuter.
      Potatisen ska vara mjuk.

  4. Helena skriver:

    Ska definitivt prova detta, låter super gott! Liten fråga, koncentrerad fond vilken tänker du på då? Höns/kyckling?

    Tack för trevlig läsning och goda recept, Helena

    1. jennysmatblogg skriver:

      Helena : Ja , koncentrerad kycklingfond hade jag.

  5. Marlene Lundgren skriver:

    Tack för receptet! Testade detta till middagen idag och det blev jättegott. Hade dock inte sesamfrön hemma, men får testa det nästa gång!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Roligt att höra! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *