Filodegspaj med lax & fetaost

 

Krispig filodegspaj med en fyllning av lax och fetaost.
Passar lika bra till fest som till vardags.

IMG_7315

Det här behöver du till en form på 22-23 cm
3 ark med filodeg ( tinad)
smör

Fyllning:
smör
3 portionsbitar lax a 125 gram
200 gram fetaost

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
1 dl riven ost

Toppa med körsbärstomter

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram formen och pensla den med smör. Lägg filodegsarken ett i taget och pensla med smör emellan för att de ska fästa. Klipp bort överflödig deg. Hetta upp en stekpanna med smör och stek den tinade laxen. Dela med en gaffel tills laxen delat sig. Lägg ner i pajskalet, smula över fetaosten. Vispa ihop äggstanningen och häll över tills det täcker fyllning. Skiva över tomaterna och ställ in i mitten på ugnen. Grädda i 20 – 25 minuter eller tills äggstanningen stannat till sig. Ev kan det behöver att lägga över ett grillfolie på slutet så att ni inte bränner kanterna.

Serveras med en god sallad.
IMG_7341

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Teres
5 år sedan

Åhhh smaskens! En fråga, har du något bra recept på creme brulee? Jag har testat förut men inte riktigt fått till konsistensen med de recepten jag använt. Hoppas du har det skönt i värmen! 🙂 Tack!

5 år sedan

Tack för alla fina recept du delar med dig av!
Pajen ska jag prova.
Den känns ”lagom enkel” för att jag ska klara av 🙂

http://chocochock.se
”Chokladpudding till kvällsmat”

Nästa inlägg

Kycklingenchiladas

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x