Kycklingenchiladas

Gårdagens middag såg nog många utav er redan igår på instagram – där heter jag ”Jennysmatblogg” . Kycklingenchiladas med en krispig grönsallad och vitlökssås blev det iallafall. Gott så in i norden- och en rolig variation på den vanliga enchiladas:en som  ni hittar HÄR

Det här behöver du :

Det här behöver du :
6 mjuka tortilla bröd
cirka 900 gram kycklingfile
1 finhackad gul lök
2 burkar med fylliga krossade tomater ( med örter )
1/2 msk råsocker ( går bra med strösocker)
olivolja
1 tsk sambal oelek
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
spiskummin, chilipulver, paprikapulver
2 dl riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Stek kycklingen, och löken  i olivolja eller smör. Värm upp en kastrull, lite olivolja och fräs vitlöken snabbt häll ner den mixa tomatkrossen, sambal oelek  i kastrullen låt puttra, rör ner socker. Smaka sedan av med salt och peppar och kryddorna. Tycker ni att tomatkrossen behöver mer smak , så smaka av med lite örter – timjan, basilika eller . Rör ner några skedar av tomatkrossen i kycklingen, så att den blir såsig. Fyll upp tortillabröden med kycklingröran och rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Häll sedan tomatsåsen över de fyllda rullarna och riv över god ost. Ställ in i ugnen och gratinera i 10- 15 minuter tills osten fått en fin färg.

Servera genast med en god sallad och vitlökssås!

Jag köpte dock fel- helst tycker jag att man ska göra såsen på gräddfil, nu hade jag bara creme fraiche. Men det blev gott det med, creme fraiche, salt peppar och ett par vitlök. Smaka av med en god örtkrydda – och låt stå svalt i några timmar innan servering.

1

4 responses to “Kycklingenchiladas

  1. sofia skriver:

    Det där såg riktigt gott ut, det gör dock hela din blogg!
    Jag har också en matblogg, det är mitt projektarbete nu sista året på gymnasiet. Kika gärna in och säg vad du tycker:)

  2. Meryem skriver:

    Mums! Älskar alla dina recept. Du är så himla duktig! Ska man hacka kyckling i bitar och steka?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, strimla eller gör bitar 🙂

  3. Marika skriver:

    Hej, så fina recept!
    Jag tänkte börja använda dom nu när mina barn är lite större, 4, 5 och 10 är dom, är recepten anpassade till dom? Du har själv små barn?
    Tack för en trevlig blogg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *