Tomatsoppa med baconströssel och fetaost

Första skoldagen var bra tyckte barnen ! Och Nomi var så lycklig över att få komma tillbaka till dagis – hon har ju varit ledig nästan två veckor mer än skolbarnen, eftersom det gick kräksjukan på där strax innan jul. Så idag har hon verkligen passat på och lekt med sina kompisar. Och efter skolan så följde ett par av Melvins kompisar med honom hem och de blev hämtade för en stund sedan. Så nu efter middagen så tänkte jag sätta mig ner och skriva ut receptet på tomatsoppan som ni har frågat så mycket efter 🙂

Jag gillar matigare soppor, vill man ha tunnare så går det att spä med lite mer vätska.

Det här behöver du :
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad gullök
olivolja
1/ 2 msk timjan
1/2 msk basilika
5-6 dl vatten
( 1 dl grädde )
2 stycken grönsaksbuljong
1 vitlöksklyfta
3 msk strösocker
Salt och peppar

Garnering :
Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, smula ner buljongtärningarna pressa i vitlöken och resten av vattnet och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde.

Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.

Smaskens !

 

2

11 responses to “Tomatsoppa med baconströssel och fetaost

  1. Ingela skriver:

    Oj vad gott, ska testa denna inom kort, har gjort din räksoppa med kräftost, den är gudomlig!! Tack för en superbra blogg, man blir så inspirerad av dig!!

  2. Annika skriver:

    Tack tack tack 🙂
    Älskar dina recept. Du Är bäst 🙂

  3. Annika skriver:

    Ser riktigt gott ut, tror jag ska ge mig på en lchfvariant 🙂

  4. Anja skriver:

    Ser jätte gott ut!! Tack för en super bra blogg.

  5. Lisa skriver:

    Jag ÄLSKAR soppa! Tyvärr delar inte min man den kärleken.
    Men jag kan ju kanske fjäska in denna soppa som en förrätt. 🙂

  6. Mickan skriver:

    Vi testade denna soppan förra helgen och vi blev totalt frälsta! SÅ god verkligen! Så tack snälla för tipset 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Mickan 🙂
      Vad roligt!!

  7. Emma skriver:

    Hej Jenny!
    Tänkte testa göra denna soppa, den ser väldigt god ut och att den är enkel att göra är ju ett plus. Tror du man kan göra den i förväg? och sedan värma på den när den ska serveras?

    (Detta är helt klart min favoritblogg, läser den dagligen)

    MVH Emma

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Emma.
      Absolut, soppan kan göras i förväg, stek bara baconet precis innan 🙂

      Kram

  8. Jennifer skriver:

    Hej! En dum fråga, när häller man i resten av vattnet? Det står bara häll i en liten del av vattnen 🙂
    Och hur mycket innehåller dina burkar med tomatkross?
    Tack för hjälpen!
    //Jenni

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej,
      Det måste fallit bort. Jag häller i vattet efter att jag smulat ner buljongen. Nu har jag ingen tomatburk hemma – men de är i de vanliga storlekarna i butik.
      🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *