Köttfärssås en vardagsklassiker

Hej finisar,

Är ni också tillbaka till vardag & rutiner igen,  jag tycker det känns riktigt  bra trots allt efter en så lång ledighet och massa sovmorgnar. Det är alltid en del att komma ifatt med också, både jobbmässigt och städning / tvätt, så det har varit en effektiv dag medan Nomi var på förskolan idag. Och bästa vardagsmaten om man frågar barnen är ju spagetti & köttfärsås. Så det fick det bli att starta upp med nu efter lovet.

Vad har ni ätit idag?

IMG_5173 (1)

Det här behöver du 
1 kilo blandfärs
1 finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 finrivna morötter
1/2- 3/4  dl chilisås
2 msk tomatpure
1- 2 dl  vatten
2 msk oxfond
2 1/2 dl creme fraiche
salt + peppar
1 nypa socker
1 tsk torkad oregano

Gör så här:
Hetta upp en gryta / panna med olja och fräs finrivna morötter, hackad lök, och vitlök glansigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, mät upp vatten,fond, tomatpure, chilisås och låt detta sjuda upp. Låt puttra på svag värme gärna en bra stund under lock, tillsätt ev mer vätska om det kokar bort. Rör ner en liten burk med creme fraiche orginal,  Smaka tillsist av med salt, peppar , socker och oregano.

Serveras med pastasnäckor , ruccola , oliver och smulad fetaost.

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Helen
7 år sedan

Idag blev det portobellosvamp fylld m färs,lök, vitlök, soltorkade tomater och fetaost och så en god sallad och en klick crème fraiche

Jennys_matblogg
Reply to  Helen
7 år sedan

Mums , låter jättegott 🙂

Madeleine
7 år sedan

Jag stekte upp kycklingfile i små bitar, på med ca en halv påse faijta krydda, creme fraiche, chilisås, lite mjukost med tomatsmak & till sist lite riven Västerbotten ost. Till detta ris. Blev förvånansvärt gott.

Sanna
7 år sedan

Jag gjorde min kasslerlåda med massa ostsås och mozzarella över mums ….

Marina
7 år sedan

Tack för mycket bra mattips 🙂 idag har vi ätit din ”Ostsoppa med pasta och bacon” den var mycket god så den kommer jag att laga fler gånger 🙂

Ann-Britt
7 år sedan

Jag funderade just på dagens midd,tack detta blir det just efter ditt recept…
härligt att läsa din blogg som att läsa en fin tidning förtsätt så…-6 i Ås och rimfrost i träden bara solen som fattas…

Jennys_matblogg
Reply to  Ann-Britt
7 år sedan

Tack snälla 🙂
Låter härligt med minusgrader – här bara regnar det…

Jasmina Raatikainen
7 år sedan

1 vatten? 😉

Jennys_matblogg
Reply to  Jasmina Raatikainen
7 år sedan

DL 🙂

Sandra
4 år sedan

Kan man byta ut oxfond mot kalv? ?

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
4 år sedan

absolut 🙂

Nästa inlägg

Chokladkakor- helt utan vetemjöl

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x