Chokladkakor- helt utan vetemjöl

En chokladkaka bakad helt utan vetemjöl- och den blir precis så där härligt seg ( nästan som ytan på kladdkakan )  och med mycket smak.  Mums ! Dock inte särskilt LCHF-vänlig eller GI-smart. . . .  Men ack så god den är – har ni provbakat dem ?  🙂

Sega runda chokladkakor med lite krispighet i

IMG_7912

Söta, sega och krispiga kakor :

5 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke. Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig. Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor. Jag gjorde ganska stora – fick ungefär 25 kakor av min smet. Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter ( lite mer om du gör större kakor. ) Låt svalna innan du tar bort dem från plåten.

48
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
11 år sedan

Vill så gärna ha recept till ikväll på tomatsoppan med feta & baconströssel, kan du inte lägga upp det?

Viktoria
11 år sedan

Denna kaka är min och även min sambos favorit kaka brukar även sätta i lite hackad vit choklad. Ett super bra recept.

jennysmatblogg
11 år sedan

Johanna: jag tänkte skriva ut det, så snart jag kommer åt datorn 🙂

11 år sedan

Jag har bakat liknande kakor och de är så goda!

Therese
11 år sedan

Åh toppen med ett glutenfritt kakrecept! En av sönernas kompisar är glutenintolerant och det är så roligt att hitta goda recept att baka som även han kan äta av när de ”hänger” här 🙂

11 år sedan

Hej! Jag testade dessa kakor för inte så länge sedan. Men de blev inte alls som de ser ut på bilden. Min sjönk ihop och blev mer som något platt tråkigt. Vad kan jag gjort för fel? 🙁 De ser ju så goda ut!!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
11 år sedan

Johanna: Kollade du konsistensen? Set står beskrivet i receptet, viktigt att de inte blir för löst.

jennysmatblogg
11 år sedan

Tillsätt inte för mkt vätska bara för den ska inte flyta ut när ni klickar den 🙂

Emma
11 år sedan

Jag tillsatte ingen vätska alls men måste ha vispat för dåligt för mina flöt ut precis som du säger 🙂

Maja
11 år sedan

Lögnare! Det blev bara 12 stycken!!

Emma
10 år sedan

håller just nu på zatt göra dom här ska bli spännade och se resultatet!

Sanna
8 år sedan

Hur förvarar man dessa kakor bäst (frysen, plåtburk)?

Sarah
7 år sedan

Jag testade dessa i eftermiddags & fick till en kladdig smet & körde i lite mer florsocker men de hjälpte inte! Men jag tog lite smet & försökte göra dem smala i muffins formar, in i ugnen & efteråt fick jag kladdkaka med mest smet i! Så jag placera dem i en plåtburk & in i frysen i några timmar & dem fick både form & smak! Tips till er som får bara kladdigt ist för en kaka! Annars super goda

Eva Sehlstedt
7 år sedan

Tack för receptet!
Nyss plockat ut kakorna ur ugnen . Både vackra och jättegoda.
Jag blandade alla torra ingred. Sedan vispade jag äggvitan men inte riktigt hård.
Blandade ner den med stor slickepott och sedan var det bara att klicka ut dom
24 st blev det.!
Lycka till och testa igen.

Helena Bergman
Reply to  Eva Sehlstedt
4 år sedan

Tack Eva Sehlstedt! Det funkade på första försöket.

verner
2 år sedan

ska man ta 21/2 dl kakao det låter mycket?

Nästa inlägg

Biobesök

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x