Rykande färska nybakade scones

Det är aldrig fel med scones . Enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst.

Hemma hos oss är det oftast Jacob som bakar frukostscones:en – detta är grundreceptet. Sedan kan man tillsätta lite vad man tycker är gott, ost, frön, knaperstekt bacon eller varför inte göra chokladscones ?

Bästa sconesreceptet :

8 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bakpulver
3 dl mjölk
100 gram smör

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Rör i hop de torra ingredienserna först. Rör sedan i mjölk , och tärna ner smöret och arbeta till en deg. Fördela sedan till 5- 6 olika bullar och lägg på en klädd plåt och skär ett kryss på toppen. Och grädda tills bullarna fått fin färg.

Servera genast med ost, och en god marmelad.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Scones är en favorit hemma hos oss också! Så lätta att baka och så goda 🙂 Kram

Lovisa
8 år sedan

Hur länge ska dem stå i ungen?? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Lovisa
8 år sedan

Beror på hur stora man gör dem.
Ha lite koll bara. de ska bli gyllene 🙂

Nästa inlägg

Stuvad bysselkål med smörstekt kyckling

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x