Stuvad bysselkål med smörstekt kyckling

Idag gjorde jag för första gången stuvad brysselkål – och gud var gott det var! 🙂  Definitivt inte sista gången vi lagar det. Det är ett bra tillbehör för er som inte äter pasta / potatis- och gillar man inte brysselkål går det lika bra med broccoli eller blomkål.

Det här behöver du för två personer :
1 nät med färsk brysselkål
100 gram philadelphiaost
3 / 4 dl grädde
salt och peppar

Gör så här :
Putsa brysselkålen, och lägg i en kastrull med vatten. Låt brysselkålen sjuda i lättsaltat vatten tills den mjuknar. Rör ihop grädde, salt och peppar med philadelphiaosten. Häll av vattnet och ställ tillbaka på spisen. Rör ner blandningen och låt sjuda upp på svag värme under omrörning  bara ett par minuter  Sen är det klart att serverar.

Vi hade kyckling till – och en stor grönsallad med blandade bladgrönskaker, isbergssallad, tomat, rödlök, avokado och massa fetaost.

Barnen åt stuvade makaroner till kyckligen istället. Det är gott det med, jag brukar riva ner lite muskotnöt när jag kryddar och så lite lite socker. Gott det också !

Nu ska vi plocka fram lite puzzel . Detta blev Nomis bästa julklapp : puzzel med Musse Pigg!  Och i går satt hon och puzzlade i timmar…. Lite svårare de här med 50 bitar, tyckte hon men de som är för lätta tycker hon inte är roligt.

Så här nöjd är man när man klarat hela puzzlet 😀

Fortsatt trevlig lördag !

1

8 responses to “Stuvad bysselkål med smörstekt kyckling

  1. kaatzi skriver:

    Ser verkligen jättegott ut!
    Ha en trevlig kväll

  2. Mmm vad gott, gillar verkligen brysselkål och ostkaka också för den delen:):)
    Kram från Victoria

  3. jennysmatblogg skriver:

    Kaatzi : japp – jättegott är det 🙂

    Victoria : Stuvad brysselkål är toppen! 😀

  4. eva skriver:

    Hejsan. Bifogat recept är INTE LHCF.

    Prova någon gång att stuva Savoykål. Smakar som brysselkål men är som ett helt kålhuvud. Man tar bort de yttersta, grövsta, grönasta bladen och delar resten i 4 – 6 klyftor, beroende på storlek. Skär eventuellt bort grova ådror. Skala 4 potatisar, dela i stora tärningar.

    Dra isär klyftorna och lägg i gryta. Tillsätt 1 tsk brödkummin, några skalade vitlöksklyftor och 1 tsk salt. Tillsätt potatisen. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och låt koka på medelvärme tills potatisen är klar och kålen går att dela på med en sked mot grytans vägg.

    Lägg 4 msk olja i en annan gryta och tillsätt 2 rågade msk vetemjöl. Rör ihop och värm utan att den tar färg. Tillsätt en rågad tsk paprikapulver. Var försiktig, så det inte bränns vid.

    Späd med kokvattnet till lagom tjocklek. Vispa klimpfri med handvisp, ska vara som pannkakssmet ungefär. Lägg över kål, potatis och vitlöksklyftor med hålslev, Smaka av med mer salt och vitpeppar. Servera med gott bröd och någon sorts kött.

    Kålen går naturligtvis att att stuva med grädde utan potatis och mjöl 🙂

    Lycka till

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Eva : Tack för tipset ! 🙂

  5. Jessi skriver:

    Detta ska jag testa i helgen!! Låter ljuvligt gott!
    Tack för all inspiration som du ger i både mat och bak!
    Vi i familjen fullständigt älskar din blogg!!!

    Stor kram och tack igen!

    // Jessi

  6. Indira skriver:

    Ska prova ! Tack! <3

  7. Micke M skriver:

    Underbart gott! Följde recept förutom med kycklingen som jag soja o vitlökamarinerade. Kommer att göras om igen,!??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *