En julig pannacotta

God kväll på er,
Nu är det snart dags att sätta sig framför tv:n, och här ska vi äta en riktigt  julig pannacotta jag skulle vilja beskriva den som  syrlig, len och fantastiskt krämig i smaken. Lingon är så gott! Detta är en perfekt pannacotta för den som inte gillar det där sockersöta.

Det här behöver du : 4 dl grädde 1 dl strösocker 1 vaniljstång 2 gelatinblad 1 dl lingon (Spara några till garnering )

Gör så här: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas, jag ställde mina glas snett i kylen för att få en lite söt lutning på den. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Second hand, loppis och blocket

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x