Inbakad fläskfile med hasselbackspotatis

Gooood morgon regniga lördag  🙂

Jag och Jacob var på bio och tittade på Skyfall ( 007 )  igårkväll ,och  jag har sett alla tidigare bond-filmer och ville ju se den sista också. Helt klar en sevärd biofilm. När jag kikade igenom bilderna på kameran och såg att jag missat att skriva om denna middagen! Det var ett tag sedan vi hade inbakat, oftast har det blivit kycklingfile med gorgonzola som vi har bakat in ( Sååå gott )  Nu gjorde vi en mildare och mer barnvänligare variant med fläskfile och philadelphiaost  – jättegott och alla åt upp, bra betyg med andra ord.

Du behöver till 4 portioner :

12 jämnstora potatisar
olivolja
Ströbröd och salt

smördeg
fläskfile
smör
salt & peppar
Philadelphiaost
vatten till pensling
sesamfrön

Recept på rödvinssky hittar du HÄR

Gör så här :
Ta upp smördegen i god tid, så att den tinar.
Ställ ugnen på 225 grader, skala och skär potatisarna i tunna skivor, men inte helt igenom.
Pensla dem med olivolja ( eller smält smör ) och strö över ströbröd och salta. Lägg dem i en smord ugnsform och ställ in i ugnen.
Under tiden putsar du fläskfilen,  och skär dem i centimeters tjocka skivor, platta ut något. Värm upp en stekpanna med smör och stek köttet när smöret tystnat och luktar nötaktigt.
Lägg på lagom många bitar i taget, det är inte gott om köttet kokar – vilket finns risk för om man steker för många samtidigt.  Salta och peppra.
När köttet är färdigt, lägger du den på smördegsplattan ( jag hade rektangulära frysta smördegsplattor ) bred ett par msk philadelphia på varje köttbit och bakar du in dem i smördegen,  ett paket av varje köttbit- pensla med vatten och strö över sesamfrön. Man äter en eller högst två av dessa inbakade knyten, de är väldigt mättande.
Ställ sedan in i ugnen tillsammans med potatisen i cirka 20 minuter eller tills de har fått en fin fluffig och frasig yta.

Serveras sedan med egen kokt rödvinssky och en god sallad.

Smaklig måltid!

2
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Hoppas du har en bra lördag! Vill tipsa dig om en god och enkel lax-rätt som man gör av smaksatt crème fraiche (saffran o tomat). Passar perfekt i adventstider! http://mat-ro.blogspot.se/2012/11/saffransas-till-lax.html

Kram Sara

Helena
11 år sedan

Hej Jenny!

Tänkte prova detta receptet ikväll, klickar på din länk till rödvinsskyn men det kommer inte upp utan istället en ruta där det står att användaren valt att ta bort inlägget. kan jag hämta det på något annat sätt?
Tack för hjälpen o alla god mat tips!

Helena

Linda
3 månader sedan

Hej, kan man förbereda allt på dagen och sen sätta in de i ugnen på kvällen? Tänkte bjuda på detta på nyår

Nästa inlägg

Fredagsfika

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x