Frågestund

Det var länge sedan vi hade en frågestund på bloggen, och många frågor har trillat in under semestern.
Så jag tänkte att om ni undrar över något / eller jag missat  att svara – så kunde ni bara fråga på här i inlägget bland kommentarerna så svarar jag allt efter som ! Låter det bra ? 🙂

Nu är lillasyster är här närsomhelst och vi ska ge oss ut på promenix med Molly – trist bara att det regnar.  Molly gillar inte att åka bil, och när hon var minder blev hon alltid åksjuk, därför tar vi alltid en långpromenad då hon åkt bil.

Och ha en fortsatt fin Söndag!

0
Prenumerera
Notis om

21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Fia
11 år sedan

Kan du inte visa mer bilder på ert vackra hus?
Och gärna mer bilder på dig 🙂

Tack för en bra blogg

Fia
11 år sedan

Och den eviga frågan 😉
Hur håller du dig i form?

Lena
11 år sedan

Fråga 1. Hur gör man för att lyckas med en tårtbotten? Min sväller alltid upp i mitten.
2. När du kokar pasta, har du något i vattnet då, såsom olivolja? Hur gör man för att den inte ska bli klibbig?
Samt kan du tipsa om någon bra juldessert? Älskar att följa din blogg och läsa om din familj och recept, fortsätt så!!!!!! kram <3

Ulla
11 år sedan

Vad jobbar du med?

Hannah
11 år sedan

Hur täcker man en tårta med sugarpaste/marsipan på bästa sätt för att undvika fula skarvar och få ett jämnt resultat?

Veronica
11 år sedan

Hej

Var har du köpt det fina vita huset i ditt fönster?
Älskar din vita stil och din jätte trevliga blogg 🙂
Kram

turkiska
11 år sedan

Kan du lite om turkiska maträtter ?? 🙂 tips

Sofia
11 år sedan

Fint du har det hemma!!! Ha en trevlig Söndag du med!! Kram Fia

Jessica
11 år sedan

Hej!
Undrar bara var du har köpt tröjan du har på dig 🙂 Jättesnygg:)
Tycker väldigt mycket om din smak både när det gäller kläder och inredning!
Hoppas att ni har haft en underbar semester!

Amanda
11 år sedan

Hej!
Älskar din blogg, så himla fina bilder och urgulliga ungar.
Undrar om du tränar något? Ni äter så gott hela tiden, men ändå är du snygg;)
Sedan undrar jag, har alla barnen samma pappa?

Moa
11 år sedan

Hej
Toppen blogg på alla sätt!
Undrar om du någon gång ibland kan göra en färdig veckomatsedel?
Fast det är lätt att hitta bra recept så hinner man inte alltid leta själv 🙂
Har också 4 barn och allt känns just nu som ett enda kaos, dom har just nu svårt att leka och komma överens med varandra, tips???

Mvh
Moa

Stina
11 år sedan

Undrar var du kommer i från? Är du uppväxt i Växjö eller på Öland? Eller någon annanstans?
Sen skulle det vara kul om du gjorde en matlagningsvideo här på bloggen. Behöver ju inte vara någon avancerad matlagning, utan kanske visa något enkelt julgodis bara?
Vill oxå ha tips på veckomatsedel, och tips på aktiviteter hemma för lite större barn.

Heidi
11 år sedan

Hej Jenny!
Hoppas du hade en trevlig dag på Gekås. Jag handlade alla mina julklappar där redan tidigare under hösten då det blir rätt långt att åka flera gånger (60mil enkel resa). Läser du andra matbloggar? Har du testat LCHF själv? Jag är tacksam för alla sådana recept, ska verkligen testa fläskfilélådan. Kram

Mia
11 år sedan

Hej,

Tack för en inspirerande och underbar blogg 🙂
Tittar in varje dag och har prövat många av dina recept, helnöjd 🙂
Jätte kul med tips på inredning och var man kan köpa allt fint du hittar, uppskattas.

Tack
Mia

11 år sedan

Tänkte fråga vad du jobbar med,om du nu jobbar med något? :-)))
Vilket är ditt bästa tårtbotten recept? inte en vanlig ljus då utan en mörk då.

Delia
11 år sedan

Oj det här får man inte missa, speciellt som ny läsare! 🙂

Vad jobbar du med?
Hur finner du fortfarande inspiration till stt baka o laga mat trots att det bör så ofta?
Bästa lussebullerecept? 😀
Pinsammaste du varit med om?
Nån Ovana du har som kanske vi läsare inte har? Hihi

Ha en toppendag!

Viola
11 år sedan

Lite julgodis tips och gärna goa lussebullar! 🙂 Något eget och annorlunda till julbordet?

jennysmatblogg
11 år sedan

Fia : Japp , fler bilder kommer såsmåning om. Jag tycker inte att det är lika roligt att fota när det inte är helt klart…. Det är bara därför.
Jag och Molly promenerar en del. Annars så hinner jag aldrig sitta still speciellt mycket iallafall – har ju hus, trädgård och allt som hör till 🙂

Lena : Jag brukar alltid baka efter Leilas tårtrecept ! Misslyckas aldrig när jag följer dem – kolla bara att du har rätt mått på formen.
2 : jag kokar i saltat vatten, och har lite olivolja i pastan efter jag har hällt av vattet. Koka inte pastan för länge- då blir den gärna klibbig. Jag har en riktigt god julig efterrätt på lager- som kommer dyka upp inom ett par veckor. Håll utkik både här och på facebook.

http://www.facebook.com/jennysmatblogg

Ulla : Jag får jobbuppdrag genom bloggen,
inom mat och inredning.

Hannah : Jag är inte duktig på tårtor alls. Men denna bloggen är bäst på tårtor : http://www.bloggfamiljen.se/bakverkochfikastunder/

Veronica : Tack snälla.
Det vita zinkhuset kommer från gekås.

Turkiska : tyvärr inte . Men jag hoppas på att lära mig.

Sofia : Tack.

Jessica : Roligt att du gillar bloggen. Tröjan köpte jag på Gina. Fanns i flera färger .

Amanda : Tack snälla. Men jag tränar ingenting…( tyvärr ) jag är alldeles för lat 🙂
Det är två pappor – jacob och thelmas pappa bor i samma stad.

Moa : det är inte första gången jag får den önskan om en veckomatsedel. Jag ska försöka hinna med den någon gång ibland- absolut. 🙂
Jag vet inte hur gamla dina barn är, Jacob, Thelma och Melvin har nästan alltid kompisar här…. Och har inte tid att retas med sina syskon då. Annars hittar vi på ganska mycket på helgerna , åker till lekplaser, badhuset,åker skridskor, cyklar, fixar i trädgården, bowlar, leos, åker till skogen och plockar svamp eller bär. Och Thelma och Nomi är väldigt förtjusta i att småpyssla, måla klippa, klistra – det kan de göra i timmar. Medan Jacob och Melvin gärna går ut och spelar fotboll.

Stina : Jag kommer från Öland.
Jag och Jonathan har bott i växjötrakterna i cirka 8 år (?) Ja ,men vad fort tiden går. Matlagningsvideo är nog inte min grej – men vem vet.

Heidi : Ja, vi hade en toppendag på ullared idag. Jag läser gärna andra matbloggar ( när jag hinner ) och LCHF är väl inget som passar mig. Jag gillar feta såser och äter mycket kött och fisk- men jag är alldeles svag för krämiga potatisgratänger och god pasta. Kram

Mia : det kommer lite bilder senare från gekåsfynden. Dock mest julklappar som inhandlades denna rundan.

Bakbloggen, När jag bakar tårta så bakar jag alltid efter Leilas recept. Jag får jobbuppdrag genom bloggen, matlagning, bakning och inredningsjobb.

Delia :
Jag får jobbuppdrag genom bloggen, matlagning, bakning och inredningsjobb
Jag tycker att det är roligt att pröva nya maträtter och kakrecept ! Helst bakar jag med choklad, som man kan se bland tidigare recept 🙂
Bästa lussebullsreceptet : Har jag nog tyvärr inte hittat än, jag tycker att de ska smaka mycket saffran ( gillar INTE russin ) sedan ska de vara mjuka och lufiga och inte sådär kompakta som de kan smaka ibland. Men jag har riktigt goda saffransbullar som jag rekommenderar :
http://www.femme.se/jennysmatblogg/godaste-saffransbullarna/

Pinsammaste jag varit med om ? Hmmm … jag vet inte.
kanske var det när jag och Jonathan skulle gifta oss. Det var en väldigt vacker dag och solen sken från klarblå himmel , vi ville gifta oss borgligt nere vid stranden och bara ett fåtal vänner som vittne. Vi dyker upp i ganska god tid , men den äldre mannen som skulle viga oss dyker inte upp. Och en halvtimme försenad så ringer mannen och säger att han inte hittar oss. så jag springer ( i min brudklänning ) och mina ”tärnor ”i sina finklänningar och leta efter honom. Till saken hör att bara en liten bit bort från där vi ska gifta oss finns en väldigt populär strand / grönområde dit väldigt många åker till när det är fint väder här i växjö. Och det var där någonstanns som ”prästen” troligtvis befann sig. Det såg nog ut som om min nyblivna make lämnat mig samma dag som vi skulle gifta oss … hi hi
Kanske inte pinsamt – men det måste iallafall sett väldigt roligt ut när vi springer omkring där i parken och ropar till varandra ” vart är han för någonstanns” ” har du sett honom ” ”tänk om han inte kommer ” ? 😀
P.s Vi hittade honom till slut. Hahaa

Jag kommer inte på någon ovana – får återkomma med den isåfall 🙂

Viola : Saffransbullarna, har du bakat dem än ?
http://www.femme.se/jennysmatblogg/godaste-saffransbullarna/
Och massa julgodis tips kommer !

11 år sedan

Åå fin Gina tricot tröja,jobbar där o har en likadan 🙂

jennysmatblogg
11 år sedan

Caroline : Lyllo dig – gina har alltis så mycket fina kläder.
Hade blivit urfattig på att jobba där 🙂

11 år sedan

Hej Jenny.
Jag läser ofta din blogg och länkar till den i min egen då den verkligen hjälper stressade mammor i karriären:)

Vilket är ditt bästa, snabbaste och enklaste recept på en smarrig vardagsmiddag när man kommer hem med två trötta och kinkiga barn och snabbt måste ha något på bordet?…

Tack så jättemycket!
/Jenny

Nästa inlägg

Fläskfile-låda med krämig sås

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x