Fläskfile-låda med krämig sås

 Ni verkade gilla denna fläskfile-lådan på facebook Och det gör ni rätt i, den är jättegod ! Och ni får gärna låna mina recept till era bloggar – då uppskattar jag att ni länka tillbaka till min sida. Tack.

Jag serverade ”lådan” med kokt ris och en krispig sallad

För 4 personer :
800 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )

Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater

Till gratinering : 2 dl ost

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.

Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.

Servera sedan fläskfilelådan med ris och en god grönsallad.

3

26 responses to “Fläskfile-låda med krämig sås

  1. Veronica skriver:

    Ser jätte gott ut!!! Perfekt att jag hittade detta receptet nu när jag satt och funderade över vad vi skulle äta till middag här hemma idag!!
    Tack för receptet 🙂

    http://veronica-bakar.blogspot.se/

    1. Maggan skriver:

      Ser underbart ut ska göra detta i eftermiddag
      O bjuda grannen på det

  2. Det där lät riktigt gott! 🙂

  3. Ann-Christin Enlund skriver:

    Måste provas!

  4. Jennie skriver:

    Blir det lika gott med potatisklyftor till tro? 🙂

  5. Monica skriver:

    Låter supergott, nu vet jag vad vi ska äta ikväll 🙂 Har dock ingen fläskfile hemma, men måste ju funka med kycklingfile oxå 🙂

  6. Daniel skriver:

    Var väldigt gott.vi la även i lite syltlök

  7. Carina skriver:

    Detta ska jag absolut prova i helgen, låter jättegott

  8. Ingegerd skriver:

    Måste prova någon dag. Det verkar jättegott. TACK för alla goda recept Du har. Har en God Fortsättning. Kram!!!

  9. Ewa skriver:

    Har precis ätit det här och måste bara säga att det var supergott…. ☺

  10. Emilia skriver:

    Jättegott! Min dotter, som i vanliga fall bara petar i maten, sa att det var supergott. Hon åt till och med två portioner, något som i princip aldrig hänt tidigare!

  11. inger skriver:

    Ska testa d i morgon . Tack för alla roliga recept kul o prova nya maträtter inspiration när man har idé torka

  12. Yvonne skriver:

    Super god..

  13. Emma skriver:

    Den var supergod ! Försöker testa lite olika maträtter här hemma så är perfekt att jag hittat din blogg så vi kan testa 🙂

  14. Jessica skriver:

    supergod och så enkel!!
    Tack!!

  15. Magnud skriver:

    Supergod och kan verkligen rekommenderas.☺

  16. Liselotte skriver:

    Vilken sorts chilisås använder du?

  17. sofie skriver:

    Ja vilken chilisås använder du? Är det ngn ketchup variant eller en med sting? #bråttom

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja det är den som står brevid ketchupen i butik 🙂

  18. Camilla skriver:

    Kan man byta ut sambal oelek mot något annat? Aldrig testat det men misstänker att det är väldigt starkt?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det går att utesluta 🙂 Är även gott att ha chilisås i, den är inte jättestark…

  19. Gunilla skriver:

    Tack för detta goda recept, det åt vi till middag idag.
    Det kommer vi absolut att äta fler gånger 🙂

  20. Hanna skriver:

    Vi åt detta till middag idag tillsammans med hasselbackspotatis. Supergott! ? Fick 10/10 från både mamma och mig ?

  21. Birgitta Wiman skriver:

    Funkar väl bra med kycklingfilé också?

  22. Liselotte skriver:

    Tror du det funkar med potatisgratäng till denna rätt?

  23. Anette Krohn skriver:

    Låter kanongott ska testas i morgon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *