Fläskfile-låda med krämig sås

 Ni verkade gilla denna fläskfile-lådan på facebook Och det gör ni rätt i, den är jättegod ! Och ni får gärna låna mina recept till era bloggar – då uppskattar jag att ni länka tillbaka till min sida. Tack.

Jag serverade ”lådan” med kokt ris och en krispig sallad

För 4 personer :
800 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor ( gärna olika färger )

Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2  dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater

Till gratinering : 2 dl ost

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp den putsade fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.

Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.

Servera sedan fläskfilelådan med ris och en god grönsallad.

2
Prenumerera
Notis om

27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan

Ser jätte gott ut!!! Perfekt att jag hittade detta receptet nu när jag satt och funderade över vad vi skulle äta till middag här hemma idag!!
Tack för receptet 🙂

http://veronica-bakar.blogspot.se/

Maggan
Reply to  Veronica
8 år sedan

Ser underbart ut ska göra detta i eftermiddag
O bjuda grannen på det

11 år sedan

Det där lät riktigt gott! 🙂

Ann-Christin Enlund
9 år sedan

Måste provas!

Jennie
9 år sedan

Blir det lika gott med potatisklyftor till tro? 🙂

Monica
9 år sedan

Låter supergott, nu vet jag vad vi ska äta ikväll 🙂 Har dock ingen fläskfile hemma, men måste ju funka med kycklingfile oxå 🙂

Daniel
9 år sedan

Var väldigt gott.vi la även i lite syltlök

Carina
9 år sedan

Detta ska jag absolut prova i helgen, låter jättegott

Ingegerd
9 år sedan

Måste prova någon dag. Det verkar jättegott. TACK för alla goda recept Du har. Har en God Fortsättning. Kram!!!

Ewa
9 år sedan

Har precis ätit det här och måste bara säga att det var supergott…. ☺

Emilia
9 år sedan

Jättegott! Min dotter, som i vanliga fall bara petar i maten, sa att det var supergott. Hon åt till och med två portioner, något som i princip aldrig hänt tidigare!

inger
9 år sedan

Ska testa d i morgon . Tack för alla roliga recept kul o prova nya maträtter inspiration när man har idé torka

Yvonne
9 år sedan

Super god..

9 år sedan

Den var supergod ! Försöker testa lite olika maträtter här hemma så är perfekt att jag hittat din blogg så vi kan testa 🙂

Jessica
9 år sedan

supergod och så enkel!!
Tack!!

Magnud
9 år sedan

Supergod och kan verkligen rekommenderas.☺

Liselotte
9 år sedan

Vilken sorts chilisås använder du?

sofie
8 år sedan

Ja vilken chilisås använder du? Är det ngn ketchup variant eller en med sting? #bråttom

jennysmatblogg
Reply to  sofie
8 år sedan

Ja det är den som står brevid ketchupen i butik 🙂

Camilla
8 år sedan

Kan man byta ut sambal oelek mot något annat? Aldrig testat det men misstänker att det är väldigt starkt?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
8 år sedan

Det går att utesluta 🙂 Är även gott att ha chilisås i, den är inte jättestark…

Gunilla
8 år sedan

Tack för detta goda recept, det åt vi till middag idag.
Det kommer vi absolut att äta fler gånger 🙂

Hanna
7 år sedan

Vi åt detta till middag idag tillsammans med hasselbackspotatis. Supergott! ? Fick 10/10 från både mamma och mig ?

Birgitta Wiman
6 år sedan

Funkar väl bra med kycklingfilé också?

Liselotte
6 år sedan

Tror du det funkar med potatisgratäng till denna rätt?

Anette Krohn
6 år sedan

Låter kanongott ska testas i morgon

Seema Lundbäck
3 år sedan

Något av det godaste jag smakat!

Nästa inlägg

Spegelbricka och nya ljuslyktor

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x