Ann-Maries musli

Hej och god förmiddag alla bloggisar.

Vi har ätit en god frukost här på Öland idag – och kanske världens godaste hemmagjorda musli.
Receptet har jag tjatat till mig – och det är Tobias mammas recept.  Detta kommer jag att göra många gånger i fortsättningen. Så gott!

Så vi döper muslin till Ann-Maries Musli.

Det här behöver du :

Del 1:
1 dl brunt farinsocker
1 dl rapsolja
2 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Del 2:
7 dl havregryn
7 dl rågflingor
2 nävar med solrosfrön
1 1/2 dl hackade nötter eller mandel
2 nävar med vetegroddar
2 nävar cocos
2 nävar med sesamfrön
1 näve med krossade linfrön

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Börja med att blanda del 1 i en bunke – och rör sedan ner alla ingredienser från del 2 i bunken.
Blanda grynen och lägg i långpanna – rosta sedan i ugnen i cirka 20- 30 minuter
Rör om då och då.

Klart

1

13 responses to “Ann-Maries musli

  1. Louise - mamma till Elias skriver:

    Låt riktigt gott det ! Detta recept sparas !
    Idag ska vi göra dina gifflar till lunch ! Med bland annat baconost..

  2. Anna skriver:

    Receptet är väl ursprungligt från Annas mat, har gjort en liknande ett par ggr. Ett tips är att inte ha för varmt i ugnen, det blir lätt en bränd smak annars.

  3. Hanna skriver:

    Oj vilken god musli. Jag sparar receptet rakt av.

    tack Jenny 😀

  4. Iffa skriver:

    Detta låter smarrigt och nyttigt, sparas ner direkt =)

  5. Lena Heimark skriver:

    Hej Jenny !

    I dag så trillade en kronan ner som man säger. Var ute och letade recept för ett tag sedan och hittade då din matblogg. Tyckte du hade många goda tips och lagade till den fyllda fläskfilen, mycket god och omtyckt !!! Tyckte jag kände igen dej men kunde inte komma på i vilket sammanhang. Så läste jag lite mer på din sida idag och såg då dina barns namn. Dina barn var dagbarn hos Britt-Marie i Madesjö !!! Jag var också dagbarnvårdare på den tiden men är inte kvar som det längre. Så roligt att se Jakob och Thelma, så söta dom är !!! Hälsa gärna till dom från mej, tror inte dom kommer ihåg mej men hälsa gärna ändå. Ha en trevlig helg och jag kommer att besöka din matblogg flera gånger !!! Så duktig du är !!! MVH Lena

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej Lena !
      Vad roligt att du har hittat hit 🙂 Och att du hunnit pröva något recept!
      Jodå – Jacob minns dig mycket väl och hälsar tillbaka! Träffar du Britt-Marie så hälsa henne jättemycket från oss! 😀
      Och hoppas du får en riktigt trevlig helg.

  6. Åh, detta låter gott.
    Har faktiskt precis idag gjrot hemmagjord müsli, också jättegod.
    Denna måste jag dock göra nästa gång.

    Ha det gott!
    KRAM

  7. Linda knäred skriver:

    Hej Jenny!
    Detta recept måste jag bara testa;))
    Tack för alla goda recept
    Kram

  8. Sofia skriver:

    Någon egen musli har jag aldrig gjort, trodde det skulle vara krångligare. Men nu har jag ett recept och det verkar vara mycket enkelt!! Tack för en underbar blogg!!

  9. Anne skriver:

    Ska allt rostas eller bara grynen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Allt 🙂

  10. Linda Assarsson skriver:

    Jag bara älskar granola 🙂
    Det förgyller jag varje frukost med här hemma!

    Min favvo är denna:
    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/july/granola.html

  11. Pia Nilsson skriver:

    Hej! Undrar bara hur länge den håller sig i tätslutande burk:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »