God morgon god morgon
Idag ska jag baka knäckebröd, det var faktiskt ganska länge sedan nu. Så idag var det minsann dags.
Receptet fick jag av förra grannen – och har ni inte provbakt de – så gör det!
Krispiga , goda knäckebröd
Det här behöver du :
Blanda de torra ingredienserna med vattnet och oljan, täck över och låt stå över natten i kylen.Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda plåtar.Ställ ugnen på 200 grader och grädda i ca 20 min. Ta ut och skär brödet i bitar. Ta bort bakplåtspappret och lägg tillbaka bitarna på plåten. Sänk temperaturen till 150 grader och grädda i ytterligare 30 min. Vänd efter halva tiden. Öppna då och då ugnsluckan för att släppa ut vattenångan.
Hej Jenny.
Åhh det där brödet ser verkligen gott ut.
Hoppas det inte är så svårt att göra 🙂
Jag ska nog testa.
Ha en fin dag.
Kram
Jessica
Hej igen.
Om man inte får tag på pumpakärnor, kan man ta lite mer av nån av de andra? Isåfall vilken?
Kram
Jessica
Hur förvarar du knäckebrödet för att det inte ska bli segt? Ha en fortsatt bra vecka, kram från Anette
På en torr plats ( typ inte på diskbänken) i en tätslutande burk.
Har ett väldigt liknande recept, för bara 1 plåt. Men i mitt recept ska vattnet vara kokhett när man häller i det och sedan ska man bre ut smeten och grädda på en gång. Vad är anledningen till att det ska stå över natten? 🙂
Lena:
Jag tror anledningen är att det ska hinna bli lite kletigt innan.
Man kan säkert göra både och.
Blev så inspirerad att jag genast gick och blandade ihop en smet så att jag kan grädda de imorgon! Tur att alla ingridienser fanns hemma, de ser verkligen jättegoda ut! (:
Så gott det ser ut! Måste nog testa detta..
Hei Jenny 😊
Nydelig knekkebrød som jeg bruker ofte. I dag blandet jeg i karve, bare for litt variasjon, samtidig er det godt for fordøyelsen. Takk for en super oppskrift 😊👍