Bloggtips

Om du inte har en egen blogg så kanske inte detta inlägget är så roligt….  För nu blir det ett efterfrågat inlägg om bloggtips.  För om ni bara visste så många mail och kommentarer jag får som handlar om blogg, besökstips och att få bloggen att växa. Ja, det  är väldigt många det – så istället för att skriva i kommentarsfältet och maila till alla så har jag nu har jag skrivit ihop några punkter på vad jag tror att du bör tänka på om du vill  skapa en större välbesökt  blogg.

Bilder är viktigt.

Twixkakorna hittar du här

Mina snabba tips på att få en blogg att växa är :

Bestäm din inriktning.
Dv.s mat, inredning, mode, resor,  smink eller familjeliv

Uppdatera din blogg ofta – helst tre- fyra  gånger om dagen.
det är roligare att läsa en blogg som uppdateras ofta.

Skriv alla dina inlägg med en bild, gärna en fin vältagen bild.
Med bilder blir bloggen mer intressant.

Lagom mycket text till bilderna
För mycket text kan bli trist att läsa, varva text med lagom mycket bilder.

Hellre flera korta inlägg om dagen än ett långt.
En ofta uppdaterad blogg känns mer intressant att läsa.

Länka ofta till  bloggar du gillar, både större och mindre bloggar.
Då länkar bloggar oftare till dig.

Kommentera och tyck till på bloggar du läser också.
På så vis hittar flera in på din blogg. Och passa på att presentera din blogg i kommentarsfältet under detta inlägg.

Skaffa en facebook- sida till din blogg och tipsa om den.
Uppdatera ofta. Här hittar ni min

Ta dig tid att svara på kommentarer och mail !
Alla läsare är viktiga – ta dig tid.

Lägg till din blogg till olika bloggportaler ,tex bloggportalen.se eller om du skriver om mat tex.  hittarecept.se
Då kan fler lättare hitta din blogg.


Jag hoppas att ni fått några svar på era bloggfrågor och hittar några tips här. !

 

1
Prenumerera
Notis om

17 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
11 år sedan
11 år sedan

Jättebra tips!
Jag har hängt här på din blogg i flera år nu och det har bakats många grejer med recept härifrån under åren!

11 år sedan

Först och främst vill jag säga att du har en fantastisk fin blogg!

Passar även att på att göra lite reklam för min egen med tanke på inlägget ovan 🙂

http://ceciliasmat.se

Sandras Matkrypin
11 år sedan

Hej! Till att börja med vill jag tacka för tipsen. Jag läser din blogg dagligen och du är verkligen inspirerande. Fina bilder, mumisga recept och varierat utbud. Tack!

Jag heter Sandra och driven matbloggen Sandras Matkrypin. I min blogg bjuder jag på enkla vardagsrecept och även en del förrätter, festligare måltider och efterrätter. Jag bakar även en del sötsaker och bröd! En röd tråd är relativt billig mat eftersom jag studerar och jag delar även med mig av lite klimatsmarta råd i köket. Jag vill inspirera att äta mer varierad mat, ha en vegetarisk dag i veckan och visa att det inte behöver vara svårt att äta gott, klimatsmart och billigt. Välkommen in!

11 år sedan

Trevlig blogg med många bra recept:)
Själv bloggar jag mkt om min häst/ridning men även om livet allmänhet!
http://louisegummesson.blogg.se

11 år sedan

Tack för bra tips! Jag tycker också att bilder är viktigt och att inte skriva för långa texter. Och sen är det alltid uppskatta när någon länkar till ens sida, så som du också gjort till mig 🙂 Kram

http:/hovkonditorn.blogspot.com

Madde
11 år sedan

Bra tips, tack! Tack för en bra sida också. Kram till dig!

11 år sedan

Bra tips! Alla vill ju ha en större blogg 🙂

Min egen blogg är en blogg om matlagning och bakning med inspiration till middag och fika 🙂

Kika in 🙂

http://byblondie.se

11 år sedan

Vilka bra tips! 🙂

11 år sedan

Bra tips! 🙂

11 år sedan

Hej
Ja håller fullständigt med i det du skriver, en blogg med mycket text så ledsnar man snabbt att läsa, och bilder gör att man bara vill bläddra vidare 🙂
Gillar din blogg supermycket och du har jättefina bilder och brukar alltid kolla in din blogg när du lägger ut fast jag sällan kommenterar!
Så gör här lite reklam för min blogg som är allt från mat till lite godsaker men nuförtiden mest Lchf eftersom jag behöver gå ner i vikt och magen mår bra av det, 🙂
Ha en bra dag 🙂
http://matochannatgott.blogspot.se/

11 år sedan

Vilka bra tips du ger! Bilder tycker jag verkligen är viktigt och det är oftast pga fina bilder jag fastnar för en blogg. Din tex har jag följt länge och hör till en av mina absoluta favoritbloggar. Bloggar själv om mat och bakverk, enkla och goda recept för både vardag och fest! 🙂

http://therese-gottochblandat.blogspot.se/

11 år sedan

Många bra tips du skrivit ner och det stämmer så bra!

Själv har jag en scrapbookingblogg =)

Sara på Vardag.nu
11 år sedan

Bra tips! Just bilder är något jag tycker gör gigantisk skillnad på om en blogg är bra eller inte. Du tar ju så fina bilder, blir så mycket trevligare! 🙂

11 år sedan

Hej! Hittade hit efter att min mamma tipsat om din blogg. Bloggtipsen du gav i detta inlägg skall jag definitivt testa och din blogg kommer till att bli besökt fler gånger av mig, sugen på att testa många av dina recept 😀

Ha en fortsatt härlig vecka!

11 år sedan

Hej Jenny.

Tack för bra tips och möjligheten att presentera sin egen blogg! Ett fint initiativ tycker jag! Jag har precis hittat din blogg men den blev direkt en av favoriterna. Jag kommer absolut skriva ett inlägg om den på min blogg eftersom att den passar min målgrupp perfekt!
http://www.karriärkvinna.se/jenny
http://www.facebook.com/karriarkvinna

Min blogg handlar om att vara både karriärkvinna och mamma!

11 år sedan

Tack för bra tips, ska jag ta till mig, skriver själv en liten blogg om familjeliv.

Gillar din blogg, ger en en massa inspiration!

Nästa inlägg

Halv åtta hos mig

17
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x