Daimkladdkaka

Daimkladdkaka med grädde

Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsmet)
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet

Detta behöver du :
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.

Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan den ska serveras om man som jag vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen

0
Prenumerera
Notis om
15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Men guuud så gott! Åhh va jag vill baka nu!

8 år sedan

oh!!!!!!!!!!!! jag vill äta upp hela datan mums!!!

Hanna
8 år sedan

Ditt kladdkakrecept är det bästa jag testat! Bakar ofta den med dajm då det väntas gäster 😀

Milo
8 år sedan

Gottebegäret i mig vaknade. Denna ska jag prova att göra och bjuda på när jag har gäster nästa gång 🙂

8 år sedan

Trevligit med besök, det ser Supergott ut med den där kladdkakan:)
Ha en fin helg!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Nina
6 år sedan

Hej.Har blivit smått beroende av din blogg

Nina
6 år sedan

Vad konstigt det blev…här kommer fortsättningen i allafall

Nina
6 år sedan

Hej.Har blivit smått beroende av din blogg

Nina
6 år sedan

Ska man bara röra ihop det,inte vispa pösigt?

Felicia
6 år sedan

Ska testa den ikväll, lite extra inför valborg här i Schweiz 🙂

Jennie
4 år sedan

Hej!

Kan man göra denna kvällen innan?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
4 år sedan

Absolut 🙂

Jennie
4 år sedan

Tycker den är mer som en sockerkaka än en kladdkaka efter 30 min. Gjorde exakt som recepten, inte delat än men känns väldigt fast :s

Charlotte
2 år sedan

Älskar denna, en verklig favorit 😍 Kan man ha marabou oreo på istället för daim tror du!!? Mvh Charlotte

jennysmatblogg
Reply to  Charlotte
2 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Fiskgratäng toppat med handskalade räkor

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x