Daimkladdkaka

Daimkladdkaka med grädde

Det här behöver du , till en stor rund form ca 26 cm. ( Detta är en dubbelsmet)
Har du den vanliga formen ca 22 cm , så halvera receptet och grädda kortare tid ca 15 minuter.
Dock ska inte vara helt fast och färdiggräddad när du tar ut den- då den kommer stanna till sig efter ett par timmar i kylskåpet

Detta behöver du :
4 ägg
4 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

Garnering : 200 gram mjölkchoklad “Daim”

ströbröd och matfett till smörjning av form

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret till smeten. Låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och smöret. Bred ut i den smorda och bröade formen och grädda den i 30 minuter. Under tiden smälter du chokladen ( ev. rör ner lite grädde i chokladen , sa att chokladen blir lite mjukare) detta över ett vattenbad och bred över kladdkakan.

Ställ in ett par timmar i kylskåpet innan den ska serveras om man som jag vill ha lite hårdare chokladtopping på.
Vill man ha den lite mjukare – så ska den serveras ljummen

0
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Men guuud så gott! Åhh va jag vill baka nu!

10 år sedan

oh!!!!!!!!!!!! jag vill äta upp hela datan mums!!!

Hanna
10 år sedan

Ditt kladdkakrecept är det bästa jag testat! Bakar ofta den med dajm då det väntas gäster 😀

Milo
10 år sedan

Gottebegäret i mig vaknade. Denna ska jag prova att göra och bjuda på när jag har gäster nästa gång 🙂

10 år sedan

Trevligit med besök, det ser Supergott ut med den där kladdkakan:)
Ha en fin helg!
Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

Nina
7 år sedan

Hej.Har blivit smått beroende av din blogg

Nina
7 år sedan

Vad konstigt det blev…här kommer fortsättningen i allafall

Nina
7 år sedan

Hej.Har blivit smått beroende av din blogg

Nina
7 år sedan

Ska man bara röra ihop det,inte vispa pösigt?

Felicia
7 år sedan

Ska testa den ikväll, lite extra inför valborg här i Schweiz 🙂

Jennie
5 år sedan

Hej!

Kan man göra denna kvällen innan?

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
5 år sedan

Absolut 🙂

Jennie
5 år sedan

Tycker den är mer som en sockerkaka än en kladdkaka efter 30 min. Gjorde exakt som recepten, inte delat än men känns väldigt fast :s

Charlotte
4 år sedan

Älskar denna, en verklig favorit 😍 Kan man ha marabou oreo på istället för daim tror du!!? Mvh Charlotte

jennysmatblogg
Reply to  Charlotte
4 år sedan

Absolut 🙂

Nästa inlägg

Fiskgratäng toppat med handskalade räkor

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x