Kladdkakemuffins med marshmallows

Som ni redan vet , så gillar jag både att baka och äta choklad.
Så det bakas en hel del kladdkakor och dessa kladdkakemuffins hann jag baka innan vi åkte till sommarstugan.

IMG_6847

Det här behöver du till ca 10 kladdkakemuffins:

100 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 kryddmått salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 näve med mini marshmallows

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader
Smält smöret och låt svalna. Ställ ut formarna på en plåt.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga torra ingredienserna ( som du blandat innan).
Blanda sist ner smöret. Fördela sedan i formarna – fyll dem ca 3 / 4 . Tryck ner valfri mängd marshmallows i varje form.
Grädda dem i mitten på ugnen i ca 10- 13  minuter beroende på vilken storlek på formar ni använder. Håll koll på dem i ugnen

Låt de färdiggräddade muffinsen sedan svalna lite på galler.

IMG_6856

Marshmallows:en blir sega och goda när de bakas.
Det finns också en tidigare variant av dessa på bloggen,  men då inte med marshmallows i.
Receptet hittar du HÄR – de serverades med spritsad grädde och fina chokoladrosor.

IMG_9152

2

9 responses to “Kladdkakemuffins med marshmallows

  1. Nina skriver:

    Mmmmumma

  2. Milo skriver:

    Såå gott!!

  3. Så gott det ser ut! Jag har också dekorerat med sådana chokladrosor, jättesöta!

  4. Åh så gott. Måste provas! Men eftersom jag har en äggallergisk son gör jag äggfria kladdkakemuffins http://mat-ro.blogspot.se/2010/06/agg-och-mjolkfria-kladdkakemuffins.html

  5. Annika skriver:

    Så mycket nya Goa recept, skriva matsedel nu för nästa vecka med många av dina recept. Underbar inspiration.

  6. Victoria skriver:

    Det där såg underbart gott och kladdigt ut:):)
    Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  7. Daniela skriver:

    Åh så gott, tack för all inspiration! 🙂

  8. Kim skriver:

    Detta receptet har jag använt i flera år.. Marshmallowsen blir ännu bättre om man blandar ner dom samtidigt som de torra ingredienserna för då bränns de inte på toppen. Avsluta med lite strössel på toppen innan man sätter in dom i ugnen är även det supergott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *