LCHF-burgare

IMG_7752

Du behöver till 8 – 10 burgare:
1 kilo nötfärs
2 msk  koncentrerad fond
1 tsk sambal oelek
1 ägg
Salt och nymalen peppar
Olivolja

Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna till hamburgarna, forma till sex stycken burgare.
Pensla burgarna med olivolja , då fastnar de inte lika lätt. Lägg dem på grillen tills de är lagom gyllene och klara.

Önskar man äta LCHF-burgare så skippa bröd, ketchupen, gör gärna egen majonäs.  Recept hittar du här

 

5

2 responses to “LCHF-burgare

  1. anna skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en bra och inspirerande blogg. Undrar bara vad det är för fond som ska vara i köttfärsen?
    Mvh Anna

  2. jennysmatblogg skriver:

    Hej Anna :
    Vilken koncentrerad fond som helst går bra ( förutom skaldjur) 🙂 .
    Jag använder mig av kalv eller oxfond när jag lagar hamburgare / köttbullar.
    Ha en fortsatt fin Onsdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *