Egen pizza med kebab och jalapenos

Godmorgon strålande Måndag

Ny vecka & ny recept (!!) 😀
och idag så hade vi verkligen hoppats på fint väder innan vi åker hem från Öland. Tur för oss att solen skiner från klarblå himmel idag!  Småkusinerna Nea och Lova ska med oss tillbaka till Växjö denna veckan då Daries & Tobias jobbar . Så nu ska vi äta lite god frukost och packa in oss  i bilen – och eftersom vi hade vädret på vår sida så åker vi ner till havet nu efter frukosten och tar med lunchen dit.

Tänkte passa på att blogga om Tobias  goda pizzor nu innan vi åker – han är riktigt grym på att baka egna pizzor.
… och jag har fixat receptet! 

IMG_2393

Till två plåtar pizzor ( tunna )
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Topping:
Tomatsås / pizzasås
Kebab -finns i frysdisk
Färskost
Egen riven ost
färdigköpt riven ost är inte lika god

Massa färsk oreganokrydda

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig.
Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig.
Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar,
och lägg på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten och kebaben , jalapenosen och färskosten.

Istället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.

Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader

1

3 responses to “Egen pizza med kebab och jalapenos

  1. Ida skriver:

    Mmmm

  2. Jenny skriver:

    Men vad jag blev sugen på pizza, fast med en massa grönsaker för mig.:D Jag håller med, pixxorna blir alltid bäst med osten över tomatsåsen, jag kör alltid på den stilen. Hoppas att ni får en fortsatt bra dag!:D

  3. Hanna skriver:

    Mmmm vilka smarriga pizzor. Kul att kusinerna träffas så ofta :-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *