Fyllda paprikahalvor i ugn ( LCHF )

Vad roligt det har varit att läsa ikapp vilka ni är och hur ni hittade hit!   Sedan var det var ett tag sedan jag hade LCHF-tips på bloggen,men nu är det dags igen. Detta är ett recept som inte innehåller så mycket kolhydrater – och det är  jättegott att göra är fyllda paprikahalvor. Jag brukar göra dessa med tacofärs ( dock inte lika LCHF )

IMG_7388

Det här behöver du till 6 stycken halvor :

3 stycken avlånga paprikor
2- 3 Mozzarellakulor
Smör
300 gram köttfärs
1/2 riven gul lök
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Ev. lite kulör soya
salt och peppar

Gör så här:
ställ ugnen på 225 grader.
Hetta upp en sekpanna med smör fräs löken snabbt innan du bryner färsen i samma stekpanna.
När den är klar, så vänder du ner creme fraiche,  sambal oelek , salt och peppar.
Låt sjudapå svag värme i ett par minuter. Vill du ha mörkare färg så droppa ner några droppar soya.
Tvätta, dela & kärna ur paprikorna och lägg i en form, fördela köttfärsröran i paprikorna.
Täck de fyllda paprikorna med  rikligt av mozzarellaost

IMG_7363
Och ställ in formen i mitten på ugnen,
och  gratinera tills osten har smält och fått fin färg.

Sedan är det klart att serveras !

1

4 responses to “Fyllda paprikahalvor i ugn ( LCHF )

  1. Maria skriver:

    Oj så gott detta såg ut!! Måste jag göra ngn dag ..
    =)

  2. Mums, det ser både gott och enkelt ut!

  3. Tant Gredelin skriver:

    Oj det ser jätte gott ut! Måste testas!!
    För hur många personer är receptet? Tror du att det blir för ”blött” om man har i krossade tomater?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *