Silltårta Matjessilltårta

Välkommen  soliga midsommarafton! 🙂

Här på Öland har vädret visat sig från sin bästa sida, solen lyser från klar blåhimmel, och inte ett moln så långt ögat kan nå.  Vi ska snart börja med förberedelserna  inför sillunchen.  men innan dess vill jag  hinna skriva ner receptet på silltårtan.
Denna är perfekt att göra även imorgon om ni får gott om sill över.

Jag gjorde silltårtan igår och dekorerade med ägg, gräslök , röd rom, rädisor och hackad rödlök.

IMG_7441

 

Ingredienser :
250 – 300 gram kavring
75 gram smör
1 burk med matjesill + 1 1/2 msk sillspad
3 dl creme fraiche
3 dl kesella
4 gelatinblad
1 finhackad rödlök
1 dl finhackad färsk dill
salt och lite vitpeppar

Dekorering : Ägg, rödlök, färsk gräslök, röd rom, rädisor.

Gör så här :
Smält smöret och låt svalna. Skär bort ev. mörka kanter, mixa brödet. Låt matjesillen rinna av. Och spara 1 1/2 msk av spadet.
Blanda samman smör och bröd och platta ut i en rund form med avtagbara kanter 20 cm. Lägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Ta fram en annan skål och rör ihop, creme fraiche, kesella, finhackad lök, strimlad matjesill,  spadet och den färska finhackade dillen.
Lägg gelatinet i en kastrull med lite av vattet och smält under omröring på svag värme.
Häll sedan i gelatinröran i smeten och bred det över kavringen.

Ställ in i kylskåpet i fem timmar. Sedan kan du dekorera och servera den.
IMG_7434


Nu önskar er alla  en riktigt fin och solig midsommar!

2
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Åh vad gott det ser ut:)

Anna-Lena
12 år sedan

Glad midsommar till dig, hoppas med att vädret håller i sig här på västkusten, då dom inte lovat det.

Kram kram

Hanna
12 år sedan

Glad midsommar till dej Jenny & till hela din fina familj 🙂

Sabina
12 år sedan

Hej!
Vad är det för märke på den blå-turkosa karamellfärgen du köpt från Coop? Har letat överallt efter en bra turkos färg, men hittar ingen! 🙂

Ida-Maria
8 år sedan

Kan jag göra denna silltårta idag och äta den imorrn?

jennysmatblogg
Reply to  Ida-Maria
8 år sedan

Absolut

Nästa inlägg

Köttbullar till midsommar

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x