Ugnsbakad potatis med vitlök

Så var det den goda klyftpotatis i ugn som vi åt igår, och denna får ett eget blogginlägg.
Hemmagjorda klyftpotatisar är hundra gånger godare än dessa som man kan se i frysdisken.

IMG_2158

12- 15 potatisar
1/2 dl god olivolja
1 hel vitlök
salt
Örtkrydda
Så här gjorde vi klyftpotatis i ugn.
Ställ ugnen på 225 grader. Skrubba, tvätta och skär potatisen i lagom stora klyftor- så att det täcker ugnsplåten. Fördela en hel vitlök över plåten, behåll skalet på.
Ringla över rikligt med olivolja , salt och någon god örtkrydda.

Mormor hade denna kryddan hemma. Den ska köpas nästa gång jag handlar.

IMG_2159

IMG_2172

0
Prenumerera
Notis om
10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
8 år sedan

en fråga, kan man äta vitlöken sen, med skalet på? eller skalar man av det själv, när man får den på tallriken?

Linda
8 år sedan

Mums, med ens blev jag väldigt hungrig ; ) Tack för bra recept o fin -fina bilder på ert hus : ))

8 år sedan

Håller med! Egna klytftisar är mycket godare än frysta färdigköpta.

jennysmatblogg
8 år sedan

Ida : Visst kan man äta vitlöken – den är jättegod:-)
Man skalar den innan- ugnsbakad vitlök smakar smörigt och lite nötaktig.

8 år sedan

Det blir så otroligt gott med potatis – och andra rotfrukter – i ugnen! Tala om smakförhöjande:-)

Catarina
8 år sedan

Hej!

Jag skalar vitlöken innan, det blir lättare att äta och lika gott.

jennysmatblogg
8 år sedan

Catarina : Jag har skalet på för att inte bränna vitlöken i ugnen ,
Då finns risk att hela vitlöken smakar bränt.

8 år sedan

Det lät gott. Har aldrig tänkt på att ha i hela vitlöksklyftor men får ta och testa det nästa gång.

sara
6 år sedan

Hej.
Kan använda rapsolja istället för olivolja?
Hälsningar
Sara

Jennys_matblogg
Reply to  sara
6 år sedan

Absolut 😀

Nästa inlägg

Grilltallrik med god fransk ratatouille

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x