Ugnsbakad potatis med vitlök

Så var det den goda klyftpotatis i ugn som vi åt igår, och denna får ett eget blogginlägg.
Hemmagjorda klyftpotatisar är hundra gånger godare än dessa som man kan se i frysdisken.

IMG_2158

12- 15 potatisar
1/2 dl god olivolja
1 hel vitlök
salt
Örtkrydda
Så här gjorde vi klyftpotatis i ugn.
Ställ ugnen på 225 grader. Skrubba, tvätta och skär potatisen i lagom stora klyftor- så att det täcker ugnsplåten. Fördela en hel vitlök över plåten, behåll skalet på.
Ringla över rikligt med olivolja , salt och någon god örtkrydda.

Mormor hade denna kryddan hemma. Den ska köpas nästa gång jag handlar.

IMG_2159

IMG_2172

0
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
10 år sedan

en fråga, kan man äta vitlöken sen, med skalet på? eller skalar man av det själv, när man får den på tallriken?

Linda
10 år sedan

Mums, med ens blev jag väldigt hungrig ; ) Tack för bra recept o fin -fina bilder på ert hus : ))

10 år sedan

Håller med! Egna klytftisar är mycket godare än frysta färdigköpta.

jennysmatblogg
10 år sedan

Ida : Visst kan man äta vitlöken – den är jättegod:-)
Man skalar den innan- ugnsbakad vitlök smakar smörigt och lite nötaktig.

10 år sedan

Det blir så otroligt gott med potatis – och andra rotfrukter – i ugnen! Tala om smakförhöjande:-)

Catarina
10 år sedan

Hej!

Jag skalar vitlöken innan, det blir lättare att äta och lika gott.

jennysmatblogg
10 år sedan

Catarina : Jag har skalet på för att inte bränna vitlöken i ugnen ,
Då finns risk att hela vitlöken smakar bränt.

10 år sedan

Det lät gott. Har aldrig tänkt på att ha i hela vitlöksklyftor men får ta och testa det nästa gång.

sara
8 år sedan

Hej.
Kan använda rapsolja istället för olivolja?
Hälsningar
Sara

Jennys_matblogg
Reply to  sara
8 år sedan

Absolut 😀

Nästa inlägg

Grilltallrik med god fransk ratatouille

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x