Ugnsbakad potatis med vitlök

Så var det den goda klyftpotatis i ugn som vi åt igår, och denna får ett eget blogginlägg.
Hemmagjorda klyftpotatisar är hundra gånger godare än dessa som man kan se i frysdisken.

IMG_2158

12- 15 potatisar
1/2 dl god olivolja
1 hel vitlök
salt
Örtkrydda
Så här gjorde vi klyftpotatis i ugn.
Ställ ugnen på 225 grader. Skrubba, tvätta och skär potatisen i lagom stora klyftor- så att det täcker ugnsplåten. Fördela en hel vitlök över plåten, behåll skalet på.
Ringla över rikligt med olivolja , salt och någon god örtkrydda.

Mormor hade denna kryddan hemma. Den ska köpas nästa gång jag handlar.

IMG_2159

IMG_2172

1

10 responses to “Ugnsbakad potatis med vitlök

  1. Ida skriver:

    en fråga, kan man äta vitlöken sen, med skalet på? eller skalar man av det själv, när man får den på tallriken?

  2. Linda skriver:

    Mums, med ens blev jag väldigt hungrig ; ) Tack för bra recept o fin -fina bilder på ert hus : ))

  3. Madde skriver:

    Håller med! Egna klytftisar är mycket godare än frysta färdigköpta.

  4. jennysmatblogg skriver:

    Ida : Visst kan man äta vitlöken – den är jättegod:-)
    Man skalar den innan- ugnsbakad vitlök smakar smörigt och lite nötaktig.

  5. Mrs Sunshine skriver:

    Det blir så otroligt gott med potatis – och andra rotfrukter – i ugnen! Tala om smakförhöjande:-)

  6. Catarina skriver:

    Hej!

    Jag skalar vitlöken innan, det blir lättare att äta och lika gott.

  7. jennysmatblogg skriver:

    Catarina : Jag har skalet på för att inte bränna vitlöken i ugnen ,
    Då finns risk att hela vitlöken smakar bränt.

  8. Qurtan skriver:

    Det lät gott. Har aldrig tänkt på att ha i hela vitlöksklyftor men får ta och testa det nästa gång.

  9. sara skriver:

    Hej.
    Kan använda rapsolja istället för olivolja?
    Hälsningar
    Sara

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *