Krämig köttfärspaj (utan äggstanning)

Vissa veckor är det svårare att planera matscheman än andra, och denna veckan så prövar vi Linas matkasse under tre dagar. Och behöver inte alls fundera  på vad vi ska handla och äta.
facebook såg ni den första maträtten som vi prövat : Biffar med chunkypesto och ungsbakad kulpotatis.
De två andra maträtterna vi ska pröva är : Kyckling med myntapiffad tabouleh och frisk citronyougurt  &  Fräst kassler med gorgonzolasås och tagliatelle.
Jag återkommer med recept , bilder och betyg!

Men nu dyker receptet på pajen upp som många har mailat och frågat efter 🙂

IMG_4661

Pajdeg :

3 dl vetemjöl
125 gram smör
3 tsk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllning :
500- 600 gram köttfärs
1 finriven gul lök
1 burk med krossade fylliga  tomater
1 msk chilisås
50 gram philadelphiaost
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Topping : skivade tomater och riven ost
Soya kulör- för färgens skull

Gör så här :
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, och tryck ut den i formen, nagga den lätt med en gaffel. Låt vila i kylskåpet i cirka 30 minuter,  detta för att förhindra att kanterna ska skjunka ner under gräddning.  Ställ sedan ugnen på cirka 200 grader.  Värm upp en stekpanna med smör och fräs löken , och den pressade vitlöken utan att den får färg. Lägg ner färsen och bryn den klart.  Lägg ner resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda i fem minuter. Under tiden förgräddar du pajskalet i mitten på ugnen i cirka 10 minuter. Häll i fyllningen i skalet, blir köttfärsröran för såsig – undvik att lägga ner den sista vätskan i pajen och toppa med riven ost och skivade tomater. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras med en krispig grönsallad.

2

7 responses to “Krämig köttfärspaj (utan äggstanning)

  1. Cilla skriver:

    Ser verkligen jättegod ut

  2. Viola skriver:

    Har värsta idé torkan på matfronten, har precis gått igenom snudd på hela ditt arkiv 🙂 Tror nog jag fått ihop hela helgen på detta sätt, tack så mycket Jenny! Nu ska jag bara sponsra mataffären lite och sedan ta långledigt ( ja, 4 dgr men iaf..) Trevlig helg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Viola : vad roligt att du hittat lite recept att pröva till helgen 🙂
      Trevlig helg,

  3. Lollo skriver:

    Denna ska jag göra idag. Mmmm

  4. Kristin skriver:

    Tack för en fin blogg.
    Jag kikar förbi flera ggr om dagen:-)
    Alltid lika trevligt att läsa.

    Kram

  5. Johanna skriver:

    oh så gott! Det måste jag testa!

  6. Mikaela skriver:

    Kan man förvara färdiga pajen i kyl till bjudning dagen efter?:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *