Sega chokladsnitt

Idag bakades det två plåtar med sega spröda chokladsnitt. En god liten småkaka seg och krispig på samma gång.
Receptet hittade jag på denna mat- och bakbloggen

Jag dubblade receptet.

IMG_3878

Det här behöver du :

100 gram rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk sirap, ljus eller mörk
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat

Vispa smör, socker och sirap vitt och pösigt med elvisp. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat separat och sikta sedan ned i smör-socker-smeten. Kör ihop till en smulig deg, som du sedan delar i två delar på ett mjölat underlag. Rulla ut delarna till längder, som är lika långa som plåten. Lägg rullarna på bakplåtpappersklädda plåtar och platta till med fingrarna. Grädda kakorna mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter , håll koll – för de bränns lätt.
Jag skar snittar så fort jag tog ut kakorna från ugnen.

Sedan är det bara att frysa in de kakor som inte går åt.

Annars brukar jag oftast baka de här lite större chokladsnitten. Goda vilka som 🙂

Ca: 35 -50 st

200 gram smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
4 msk kakao
2-3 msk sirap
1tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Garnering
vispat ägg och pärlsocker
Gör så här :
Sätt ugnen på ca 175 graderBlanda de torra ingredienserna i en skål , innan du tärna ner smöret .
Rör sedan i sirap , medans du bakar till en deg.Dela sedan degen i tre – fyra delar och rulla upp till längder , platta till dem lite med fingrarna och pensla sedan med det uppvispade ägget och strö över pärlsockret.In i ugnen i ca 14-18 minuter. ( 2 längder på en plåt )
Gräddningstiden kan variera ,beroende på hur tjocka du gjort längderna.
Skär i fina delar innan den svalnat för mycket, låt svalna på galler
1

16 responses to “Sega chokladsnitt

  1. De är så goda! Tror att det är samma som jag gjorde med lakrits och polkaströssel på. Testa det nästa gång:
    http://mumsfillibaba.blogspot.se/2012/03/chokladkolasnittar-med-piff.html

  2. Anna skriver:

    OMG!! Man ser verkligen hur sega och goda de är.
    Jag hade gärna satt tänderna i både en och två av de där kakorna. Mumma

  3. Anna/Frostrosor skriver:

    Vad roligt att du gillade dessa! De är verkligen kanongoda!
    Och tack för länkningen, vad glad jag blev! 🙂

  4. Husmor skriver:

    Det är supergoda kakor, har bakat dem flera gånger på jobbet till olika tillställningar, jag jobbar som husmor i kyrkan,, och jag brukar ibland pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker eller hackad mandel. Det blir också väldigt gott 🙂

  5. Ulrika skriver:

    Ledig imorgon fredag. Baka lite kaka då tror jag.

  6. Emelie skriver:

    De är så goda när man gör de tjockare sen har på direkt efter nobless och låter de smälta och smör på.. Låter det stelna åhhh gudomligt gott.. 😀

  7. sofia skriver:

    Varför är det bikarbonat i det ena receptet men inte i den som är du blad?

  8. sofia skriver:

    Som är det dubbla receptet menar jag ☺

  9. Melia skriver:

    Jag bakade nyss dessa och gjorde enligt receptet men tyckte dom blev torra trots att jag ”bara” hade inne dom i 14 minuter

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hur många längder bakade du?

  10. Melia skriver:

    Oj all text kom inte med*
    Plattade jag till dom för mycket eller vad kan ha gått fel?

  11. Melia skriver:

    Jag lade till ca 20g smör och lite extra sirap när jag knådade ihop degen. Men den kändes ändå torr men jag vågade inte gå ifrån receptet mer första gången

  12. Melia skriver:

    Jag gjorde 6 längder, degen höll inte ihop för större

  13. Melia skriver:

    Ca 6*3cm och lillfingertjocka. Ska dom vara större ändå?
    Ursäkta om det ser ut som jag spammar dig men hälften av texten faller bort när jag trycker på skicka kommentar

  14. Lina skriver:

    Hej! Jag tänkte baka dessa men utesluta kakaon och röra ner hackad vit choklad istället. Tror du att det fungerar eller blir det mer som en ”rinnig sörja” när dom varit i ugnen och chokladen smält? Tacksam för svar ?

Lämna ett svar till Anna Hansson - barnboksförfattare Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *