Thelmas ananaspaj med kokos

Jag  hade fått några frågor på ananaspajen, ni ville veta vart ni hittar recepetet på denna. Här kommer det igen- för er som missat.
Annars hittar ni tidigare recept bland kategorierna till höger på sidan, eller i sökrutan.

Jag såg nu att det var drygt  två år sedan vi bakade denna… Här är ju Thelma en sisådär 8 år. Tänk så fort tiden går! 🙂

Thelma tycker att det är jätteroligt att vara med och hjälpa till i köket,  och denna ananaspajen var hon med och bakade 🙂 En jättegod efterrätt, serveras med vaniljglass eller en klick grädde.

Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

Fyllningen :
ca 400 gram avrunnen krossad ananas
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokos

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen och fyll upp pajskalet.
Grädda i ca 30-45 minuter.

Klart att servera.

Ananaspaj är ju jättegott, och lite extra gott det när kokossmaken kommer fram i denna paj.
Så har ni inte bakat denna innan tycker jag att ni ska göra det.

***********************************************************************************************************************

Ananaspaj nummer två- god den också.  Utan kokos

Pajdeg:
200 gram smör
1 1/4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning:
500 gram krossad ananas
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Rör ihop tärnat smör med socker och vetemjöl blandat med bakpulver.
platta ut degen i en form, med avtagbara kanter.

Rör ihop fyllningen, ananas, med ägg , cremefraiche, socker och vaniljsocker.
Fyll upp pajskalet och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Låt svalna något innan servering. Gott att servera glass till.

2

7 responses to “Thelmas ananaspaj med kokos

  1. Mrs Sunshine skriver:

    Ja tänk vad tiden går! Min äldsta är nu också en ”stor” 10-åring. Stopp och växtpiller hit bums;-)

  2. Maria skriver:

    Den är så god den ananaspajen !!

    = )

  3. Katarina skriver:

    Det var länge sedan jag åt ananaspaj, men minns att den var god 🙂

  4. Emilia skriver:

    Så kul, alternativ 2 är väldigt lik min ananaspaj också! 🙂

    http://emiliasmatochbak.blogspot.com/2011/08/ananaspaj.html

  5. Sofia skriver:

    Jag sitter och spanar runt bland alla otroligt läckra recept och stannar på den här ananaspajen. Jag har alltid använt gräddfil till paj nr1. Undrar vad skillnaden blir!? Dessutom använder jag alltid färska jordgubbar sommartid, istället för ananasen.. hur gott som helst!
    Tusen tack för oändlig inspiration och fortsatt framgång 🙂

  6. Yvonne skriver:

    Tänker prova med färsk ananas..

    1. Yvonne Gustafsson skriver:

      Jag har gjort med färsk annans och det blev snäppet godare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *