Köttfärs i krispigt franskbröd

Köttfärslimpa i krispigt franskbröd, det är gott det!

Vi lagade detta häromdagen, och denna maträtten gjorde min mamma ofta till mig och mina syskon när vi var små. Vi kallade det ” låtsas köttfärslimpa” , och maträtten blir ofta mer uppskattad än den vanliga köttfärslimpan man gör i ugn.

IMG_0728
Denna maträtt är perfekt att göra om du har fått mycket tacos eller köttfärsås över. Det viktigaste är att köttfärsröran blir fast i konsistensen, men inte för torr. Blanda i lite tomatkross, en deciliter creme fraiche och lite chilisås i din tacofärs så brukar den bli perfekt! Och har du fått köttfärssås över  så kan du göra såsen fastare genom att smula ner brödet frånlångfranskan medan du värmer upp den på spisen.

Du behöver :

En långfranska
500- 600 gram köttfärs
smör
1 gullök
1 vitlök
1/2 burk fylliga tomater
100 gram färskost ( tillexempel cantadou )
Salt och kryddor efter egen smak och tycke

Mozzarella eller annan ost till gratinering.

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 – 250 grader
Skär ett snitt längst långfranskan ( antingen sparar du brödet till köttfärsblandningen eller så kastar du det)
Värm en stekpanna med smör och bryn finhackad lök Och pressad vitlök.
Den ska bara bli glansig, vänd ner färsen och bryn klart.  Rör ner tomatkross, lite chilisås och färskosten.
Smaka av med salt och valfria kryddor. När köttfärsröran är genom varm så fyller du långfranskan med färsen-
toppar med ost och gratinerar i mitten på ugnen i ca 20 minuter – eller tills den fått en fin färg.

Servera sedan genast med en god sallad.

Smaklig måltid!

IMG_0756

1

7 responses to “Köttfärs i krispigt franskbröd

  1. Annika skriver:

    Vilken underbar middagsrätt.
    Har aldrig hört talas om innan 🙂

  2. PernillaB skriver:

    Detta är jättegott, har lagat den när du lagt ut detta recept tidigare. Uppskattades av hela familjen 🙂 Å nu har vi precis ätit våfflor enligt ditt recept, det var också toppen 🙂

  3. jeanette skriver:

    Det är en favorit här hemma bland barnen fast vi gör det alltid i små baguetter och locket som vi skär bort lägger vi över innan vi ställer det i ugnen 😉

  4. Mrs Sunshine skriver:

    Vilken liten kul rätt! Kan tänka mig att barnen gillar detta:-)

  5. jennysmatblogg skriver:

    Pernilla : Vad roligt 🙂 Och våfflor är ju också bara sååå gott!

  6. Jefo skriver:

    Denna är kanon!
    Testade att bre på färskosten efter att ha tagit ur innehållet ur brödet. Hade på tacosås i botten innan färsen och sen mer sås å så ost. Mums!

  7. Maria Haynes-Svensson skriver:

    Gör som förrätt med franskbrödsbullar. Om man har en soppa till varmrätt som inte är då mättande tex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *