En chokladkaka med smak av polka

Igår bakade Thelma och hennes kompis Tindra en kladdkaka till fikat,
en chokladkaka med smak av polka.

IMG_0672

Du behöver inte använda Polkagrischoklad som jag gjort. Ta den som du gillar bäst 🙂

Till en form 18-20 cm diameter behövs:

2  ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 6  msk kakao
1 1/2  dl vetemjöl
100 gram smält smör

200 gram mjölkchoklad med smak av polka

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stanna till sig.
Under tiden smälter du en förpackning choklad med polkasmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat

Klar att servera med vispad grädde eller gräddglass

Den är lika god ( om inte godare ) när den stått kallt i några timmar….

IMG_0688

0
Prenumerera
Notis om
16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Det där hade ju varit gott att ha hemma just nu:)
Kram kram Victoria på http://Www.victoriasprovkök.se

8 år sedan

Yammi! Alla kladdiga chokladkakor välkomnas!

8 år sedan

Hej Jenny…

Den här kakan är nog det smaskigaste jag sett på bild nån gång 🙂
Den måste jag bara prova.
Tack för ännu ett härligt recept.
Kram på dig
Jessica

jennysmatblogg
8 år sedan

Denna måste ni prov-baka.
Det är en sådan kladdkaka som man inte kan misslyckas med. Så god! 🙂

Marianne
8 år sedan

Så god den ser ut och enkel att göra. Får bli till Påsk när barnbarnen kommer. Ha det så bra. Hälsningar från Stockholm.

Hanna
8 år sedan

Ser helt perfekt kladdig ut. LJUVLIG <3. Får gäster till helgen så denna blir det att bjuda på!

8 år sedan

Mums 🙂 Så gott!

Kristin
8 år sedan

Mumsfillibabba.

Sofia
8 år sedan

Den ser farligt god ut. Iallafall för en chokladtok som mig.
Vilka duktiga tjejer som hjälper till att baka till fikat 🙂

Emelia
8 år sedan

Bakade denna kladdkakan igår och den blev jättegod! 🙂

Lena
6 år sedan

Tror du denna skulle funka med den nya Marabou-chokladen med Oreos ovanpå istället?

Jennys_matblogg
Reply to  Lena
6 år sedan

Absolut- låter jättesmarrigt.
Lycka till

Lena
Reply to  Jennys_matblogg
6 år sedan

Chokladen är inhandlad och ska bakas ikväll för att avnjutas imorgon – återkommer med besked om hur det blev 🙂

leyla andersson
5 år sedan

Måste fråga när man väl har brett på chokladen är de ju geggigt o så, ska ja bara ställa in den som den är i kylskåpet alternativt frysen, tänkte om den blir torr? O en påse över fastnar de inte i gegget? Please hjälp

Jenny Warsen
Reply to  leyla andersson
5 år sedan

Jag brukar ta på den där runda formen igen och lägga en tallrik över 🙂

leyla andersson
5 år sedan

Aaah Great Tack så mycket 🙂

Nästa inlägg

Somrig frukost

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x