En chokladkaka med smak av polka

Igår bakade Thelma och hennes kompis Tindra en kladdkaka till fikat,
en chokladkaka med smak av polka.

IMG_0672

Du behöver inte använda Polkagrischoklad som jag gjort. Ta den som du gillar bäst 🙂

Till en form 18-20 cm diameter behövs:

2  ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 6  msk kakao
1 1/2  dl vetemjöl
100 gram smält smör

200 gram mjölkchoklad med smak av polka

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret. Låt svalna. Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. och grädda i mitten på ugnen i ca 15 minuter. Ta ut ur ugnen och låt stanna till sig.
Under tiden smälter du en förpackning choklad med polkasmak över ett vattenbad och bred detta sedan över kladdkakan , när den svalnat

Klar att servera med vispad grädde eller gräddglass

Den är lika god ( om inte godare ) när den stått kallt i några timmar….

IMG_0688

0
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Det där hade ju varit gott att ha hemma just nu:)
Kram kram Victoria på http://Www.victoriasprovkök.se

10 år sedan

Yammi! Alla kladdiga chokladkakor välkomnas!

10 år sedan

Hej Jenny…

Den här kakan är nog det smaskigaste jag sett på bild nån gång 🙂
Den måste jag bara prova.
Tack för ännu ett härligt recept.
Kram på dig
Jessica

jennysmatblogg
10 år sedan

Denna måste ni prov-baka.
Det är en sådan kladdkaka som man inte kan misslyckas med. Så god! 🙂

Marianne
10 år sedan

Så god den ser ut och enkel att göra. Får bli till Påsk när barnbarnen kommer. Ha det så bra. Hälsningar från Stockholm.

Hanna
10 år sedan

Ser helt perfekt kladdig ut. LJUVLIG <3. Får gäster till helgen så denna blir det att bjuda på!

10 år sedan

Mums 🙂 Så gott!

Kristin
10 år sedan

Mumsfillibabba.

Sofia
10 år sedan

Den ser farligt god ut. Iallafall för en chokladtok som mig.
Vilka duktiga tjejer som hjälper till att baka till fikat 🙂

Emelia
10 år sedan

Bakade denna kladdkakan igår och den blev jättegod! 🙂

Lena
8 år sedan

Tror du denna skulle funka med den nya Marabou-chokladen med Oreos ovanpå istället?

Jennys_matblogg
Reply to  Lena
8 år sedan

Absolut- låter jättesmarrigt.
Lycka till

Lena
Reply to  Jennys_matblogg
8 år sedan

Chokladen är inhandlad och ska bakas ikväll för att avnjutas imorgon – återkommer med besked om hur det blev 🙂

leyla andersson
7 år sedan

Måste fråga när man väl har brett på chokladen är de ju geggigt o så, ska ja bara ställa in den som den är i kylskåpet alternativt frysen, tänkte om den blir torr? O en påse över fastnar de inte i gegget? Please hjälp

Jenny Warsen
Reply to  leyla andersson
7 år sedan

Jag brukar ta på den där runda formen igen och lägga en tallrik över 🙂

leyla andersson
7 år sedan

Aaah Great Tack så mycket 🙂

Nästa inlägg

Somrig frukost

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x