Frallor

Hembakat bröd är godast, och dessa frallor bakade Nomi och jag  i måndags lagom tills barnen kom hem från skolan.
Och det blev inte många frallor, så det var nog ett gott betyg.  Men får man några  frallor över, så går det bra att frysa.

IMG_0281

Det här behöver du :50 gram jäst
5 dl vatten
50 gram smält smör
1 tsk salt
1 msk flytande honung
ca 10 – 12 dl vetemjöl

Pensling : vatten eller ägg.
Vallmo, eller solroskärnor

Gör så här:Smält smöret , och häll i vattnet värm till ljummet ca 37 grader.
Smula jästen i en bunke och häll i lite av vätskan och blanda tills jästen löst sig.
Blanda i salt och honung, och rör ner mjölet under omrörning.
Arbeta degen i maskin eller för hand. Rör ner så mycket mjöl som det behövs tills degen blir smidig och släpper från kanterna.
Låt jäsa i ca 30 minuter under en bakhandduk.  Knäda sedan degen lätt på mjölat bakbord.  Rulla sedan lagom stora bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med vatten och
Strö över solroskärnorna. Låt dem jäsa i 30 minuter till.
Grädda sedan i 225- 250 grader mitten på ugnen i ca 10 minuter, eller tills de fått en fin färg.

Servera genast 🙂

Och de frallor som blir över går bra att frysa in.

IMG_0263

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

Vad gott med varma nybakade frallor. man borde aldrig köpa bröd!!!

Filippa
12 år sedan

Oj vad du verkar hinna mkt, jobbar du inte???

Fia
12 år sedan

Mmmm.
Ser jättegott ut!

Du är grym:-)

12 år sedan

Javisst är hembakat bröd godast, mums!

12 år sedan

Ja, hembakt bröd är det bästa som finns! Tänker det varje gång jag bakar, för det köpta brödet blir man så trött på och det smakar samma samma…Nä, mer hembakt får det bli!!

önskar dig en fin dag i solen!
kram

Daries
12 år sedan

Mums vad gott!
Kram

Johanna
12 år sedan

hej!

Vill börja med att säga att jag gillar din fina blogg, massor med smaskiga recept samt även fina bilder! 🙂
Och så fint hus/inredning ni verkar ha!

Det jag undrar är hur du hinner med att göra alla dessa goda rätter/bakning etc…småbarnsmamma som du är, det tar ju väldigt mkt tid med barn. Är själv tvåbarnsmamma och det blir både blodpudding o annat snabbt emellanåt för det ska vara smidigt. Är du ”hemmafru” (förutom jobb m bloggen) eller hir sjutton får du ihop alllt?! 🙂

Ha det bra i vårsolen,
Hälsningar
Johanna

Sofia
12 år sedan

Jag skriver ner receptet. Ikväll ska bakas bröd till kvällsmat. Mumsfillibabba.

Pauline
12 år sedan

Hej! Hur många bullar blir det på en sats? 🙂

12 år sedan

Åh, så gott med nybakade frallor!! Det måste va det bästa betyg man kan få när det nybakade har rykande åtgång:)

12 år sedan

jag bakade bullarna. blev jättegoda. jag länkade till din blogg

11 år sedan

Tack för receptet!!

Nästa inlägg

Broccoli och sparrissoppa

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x