Bästa receptet på köttfärssås

Jag har under åren fått massa frågor om mitt bästa recept på köttfärsås, och detta är ju en vardagsklassiker hos oss, och säkert hos de flesta barnfamiljer. Och ofta lagar vi den olika varje gång, ibland grädde i eller creme fraiche. Numera föredrar jag helst uten, tycker smakerna kommer fram bättre.

Och bäst blir köttfärsåsen när den fått stå och puttra länge på svag värme, med massa goa kryddor.

Godaste köttfärsåsen

Det här behöver du : 
1 kilo blandfärs
1 finhackad gul lök
2 st pressade vitlöksklyftor
2 finrivna morötter
1 burk med små champinjoner
1/2- 3/4  dl chilisås
2 msk tomatpure
1 1/2 dl vatten
3 msk oxfond
salt + peppar
1 nypa socker
1 tsk sambal oelek
1 tsk torkad oregano
10 blad med finhackad basilika

Gör så här:
Hetta upp en gryta / panna med olja och fräs finrivna morötter, hackad lök, och vitlök glansigt. Vänd ner lök och försen färsen och bryn den klar, mät upp vatten,fond, tomatpure, chilisås, sambal oelek och låt detta sjuda upp. Låt puttra på svag värme och rör ner oreganon och lite färsk hackad basilika gärna enlänge under lock, tillsätt ev mer vätska om det kokar bort. Vill om man vill kan man runda av köttfärsåsen med 1/2 dl grädde.  Smaka tillsist av med salt, peppar.

Serveras med pasta och god sallad

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
simome
7 år sedan

Jag kan inte förstå varför morötter.det finns så mycket ingredienser på recepten så att morötters smaka förloras. Sätta till en kanel stång och någrannejlikor… ojojoj gottgottigott!

Jennys_matblogg
Reply to  simome
7 år sedan

Alla tycker olika 🙂

Nästa inlägg

Att förbereda

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x