Mat och efterrätter som går att förbereda är toppen tycker jag! Man vill ju inte stå och laga mat i köket hela kvällen , när man har gäster. Så till efterrätterna ikväll blir små söta hallonpajer. Och dessa går som sagt alldeles utmärkt att förbereda och bara ställa in i kylen, och så gräddar man bara dem precis innan servering.
Varmrätten som först skulle bli kalvfilé med potatispure, blev istället fylld fläskfile med potatisgratäng. Kalvfilen var slut…. vilken otur! Så det fick bli en liten hastig ändring i lilla middagsmenyn. Men Fläskfilen går bra att förbereda , det är bara att putsa och fylla den med valfri ost/ färskost och sedan bara ställa in i kylen tills det är dags att bryna den.
Och nu är tänkte jag ställa mig och skala räkorna till förrätten.
Vi har planerat en klassiker till förrätt : nämligen räksoppa.
Bilder och recept på maten kommer dyka upp.
Och nu önskar jag er en riktigt fin Fredag.
Vilka söta små pajformar, var hittar man sådana tro? 🙂
Helt underbara former. Undrar samma som Jessica 🙂
Här kommer ett annat toppen recept på fläskfile som bara tar 10 min vid uppvärmning när det är dags att äta. Blir så mört!
http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/01/30/flaskfile-med-ingefara-och-koriander/
Då väntar jag mycket nyfiken på räksoppasrecept
Jessica och Ammi :
Jag fick dem av min syster när jag fyllde år.
Tror hon hade köpt dem på cervera.
Jättefina är de!! 🙂
Vilka fina skålar! Var har du hittat dem? 🙂