Att förbereda

 

Mat och efterrätter som går att förbereda är toppen  tycker jag! Man vill ju inte stå och laga mat i köket hela kvällen , när man har gäster. Så till efterrätterna ikväll blir små söta hallonpajer.  Och dessa går som sagt alldeles utmärkt att förbereda och bara ställa in i kylen,  och så gräddar man bara dem precis innan servering.

IMG_9670

Varmrätten som först skulle bli kalvfilé  med potatispure, blev istället fylld fläskfile med potatisgratäng. Kalvfilen var slut…. vilken otur!  Så  det fick bli en liten hastig ändring i lilla middagsmenyn.  Men Fläskfilen går bra att förbereda , det är bara att putsa och fylla den med valfri ost/ färskost  och sedan bara ställa  in i kylen tills det är dags att  bryna den.

IMG_9659
Och nu är tänkte jag ställa mig och skala räkorna till förrätten.
Vi har planerat en klassiker till förrätt : nämligen räksoppa.

IMG_9697

Bilder och recept på maten kommer dyka upp.

Och nu önskar jag er en riktigt fin Fredag.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Vilka söta små pajformar, var hittar man sådana tro? 🙂

8 år sedan

Helt underbara former. Undrar samma som Jessica 🙂

8 år sedan

Här kommer ett annat toppen recept på fläskfile som bara tar 10 min vid uppvärmning när det är dags att äta. Blir så mört!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/01/30/flaskfile-med-ingefara-och-koriander/

8 år sedan

Då väntar jag mycket nyfiken på räksoppasrecept

jennysmatblogg
8 år sedan

Jessica och Ammi :
Jag fick dem av min syster när jag fyllde år.
Tror hon hade köpt dem på cervera.

Jättefina är de!! 🙂

8 år sedan

Vilka fina skålar! Var har du hittat dem? 🙂

Nästa inlägg

Lite mera tapeter och så middagsplanering

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x