Wasabikyckling

wasabi

Du behöver till 4 portioner :
Ris
4 kycklingfileer
Wasabi & sesame krydda
Sesamkrydda
salt
olivolja / matolja

Såsen:
Kycklingsky
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk koncentrerad kycklingfond  ( Ev kan det behövas lite mer, beror på hur mkt sky du fått av kycklingen )
1 / 2- 1 msk  Citrongele / vinbärsgele
lite salt och peppar

Ev. Maizena & ett par droppar soya kulör till såsen

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt anvisningar på föpackning
Lägg kycklingfileerna i en ugnssäkerform och ringla över olja , krydda med wasabi & sesam-kryddan.
Och strö över ytterligare bara sesame-frön för att få fram en lite mer nötig- smak .
Ställ in i ugnen, då och då så tömmer du ugnsformen på kycklingsky – häll upp detta i en stekpanna.
Detta gör du sedan såsen på!
Värm upp stekpannan med skyn, häll upp grädde och creme fraiche.
Rör i fonden, och lite salt och peppar. Låt sjuda upp.  Vill du ha en tjockare sås rör då ner maizena eller en mjölredning
Mjölredning =  Lite vatten och lite mjöl som vispas ihop och rörs ner i såsen

Och ev. någon droppe soyakulör om man vill ha en mörkare färg.
Rör sist ner citrongelé. Låt sjuda fram tills kycklingen är helt genomstekt.

0
Prenumerera
Notis om
0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kolakakor

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x