Kolakakor

Självklart ska ni få receptet på kakorna jag bakade till Nomis födelsedag.
Här är receptet på goda kakor, med krämig kola toppad med choklad

IMG_7321

 

IMG_7337

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 vaniljsocker
200 gram smör
1 burk sötad  kondenserad mjölk
50 gram valfri choklad

 

Gör så här:
Fyll upp en stor kastrull med vatten, lägg ner den oöppnade burken med den kondenserade mjölken.
Koka hela burken med sötad kondenserad mjölk i ca tre timmar.  Låt svalna helt innan du öppnar den.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en rejäl grop i varje kula och fyll upp med den krämiga kolakrämen.
Grädda i 8- 10 minuter tills kakan fått lite färg.
Undertiden smälter du chokladen över ett vattenbad.
När kakan kommer ut så brer du chokladen över som en liten glasyr.

Klara att servera.

Får du lite kolakräm så är det gott att värma upp krämen
och servera till gräddglass. Hacka gärna över lite choklad och strö lite hallon över.

1
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
12 år sedan

De här ser bara så goda ut. Jag skall spara receptet, tack!

Lena
12 år sedan

Hej Jenny!

Tack för receptet på dajmtårtan, den blev superbra!

Minna
12 år sedan

Dessa godingar ska bakas till nästa kalas.

Vi gjorde din ostfyllda fläskfilé igår. Bland det godaste jag ätit. Race för en suverän matsida.

Kristin
12 år sedan

Gott 🙂

12 år sedan

Men sååå grymt goda dessa ser ut! De borde förbjudas….

Elin
12 år sedan

Åh, dem ser så goda ut!! Funkar det att frysa dem? Tänkte börja med bakningen till lilltjejens 1-årskalas!!

jennysmatblogg
12 år sedan

Elin : Det går att frysa dem, men chokladen kan ibland bli lite vit när man tinar dem. Annars går det bra att frysa dem innan du gör chokladglasyren, och bara fixa med det chokladlagret någon timme innan ni tänkt fika.

Lena
11 år sedan

Bakade dessa också i dag. Så goda och så lätta att göra. Provade kondenserad mjölk för första gången 🙂 Största problemet nu med denna bloggen är att jag vill prova så mycket och vi är bara 2 i hushållet varav jag är diabetiker. Kan inte göra av med alla kakor 🙂

Sabina
11 år sedan

Hej!

Nu vet jag inte om du vet, men det finns att köpa färdig kondenserad mjölk – Karamelliserad Mjölk, i butik. Det står nyhet på burken. Vill bara tipsa dig om det så slipper man koka burken i 2-3 timmar.

Nu ska jag baka dessa kakor!
Ha en trevlig dag!

jennysmatblogg
Reply to  Sabina
11 år sedan

Hej Sabina : Berätta gärna hur resultatet blev,
jag testade någon liknade för ett tag sedan och var tyvärr inte nöjd med den. Men berätta gärna om det blir bra och vilket märke så vill jag pröva.

Nästa inlägg

En dag i skidbacken

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x